Salzburger Nockerln
Zoet als de liefde en zacht als een kus.....
Dat is dit dessert ten voete uit.....
De Salzburger Nockerln bestaat uit 3 "bergen"
Deze staan symbool voor de 3 bergen rond Salzburg
de poedersuiker is de sneeuw.
Ingredienten:
5 eiwitten
40 gram suiker
3 eidooiers
20 gram bloem
2 eetlepels melk
25 gram boter
2 eetlepels vanille suiker
borrelglaasje Stroh rum
poedersuiker
Bereiden:
Weeg alle ingrediënten nauwkeurig af en zorg dat de kom en de haken van je mixer vetvrij zijn.
Zijn ze dit niet, dan zal je gerecht niet lukken.
Verwarm de oven voor op 190 graden.
Neem een vuurvaste schaal (een springvorm kan ook) en zet deze tijdens het voorverwarmen in de oven.
Haal de schaal uit de oven als deze warm is en doe er de boter, de melk en de vanillesuiker in. Roer door en schud er een beetje rum bij, niet alles, je hebt later nog wat nodig!
Klop nu de eiwitten stijf, voeg er op het laatst beetje bij beetje de suiker bij en klop tot een stevige massa.
Roer de dooiers los met de bloem en de rest van de rum.
Doe een royale lepel schuim bij de dooiers en roer dit door elkaar.
Schep nu de dooiers bij de eiwitten en schep alles voorzichtig door elkaar zodat het geel zich helemaal vermengd heeft met het wit.
Doe dit met uiterste voorzichtigheid, je wil tenslotte een super luchtig gerecht.
Schep nu drie bergen met schuim in je schaal en zet dit direct in de oven.
Draai de oven terug naar 180 graden en bak de nockerln 10 minuten totdat ze mooi begint te kleuren.
Haal de nockerln uit de oven en strooi er poedersuiker overheen.
Serveer direct!
TIP:
Enige voorzichtigheid is geboden aangezien deze Oostenrijkse delicatesse een nogal gevoelig gerecht is,
Bij stoten of teveel temperatuurverschil wil deze helaas nogal graag inzakken.
0 reacties:
Een reactie posten