Oranje Spijs Bonbons
Om in de stemming te komen voor Koningsdag
een heerlijk bonbonnetje...niet moeilijk te maken
Lekker bij de koffie of thee
Ingrediënten:
1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg 270 g
12 eetlepels amandelspijs
1 ei om te bestrijken
rasp van 1 (biologische) sinaasappel
oranje glazuur
Bereiden:
Oven op 220 C boven-/onderwarmte voorverwarmen en het deeg volgens de verpakking bereiden.
Rol het deeg uit, snijd in een raster van 3 bij 4 vakjes.
Maak de amandelspijs kneedbaar met een klein beetje water en voeg de sinaasappelrasp naar smaak toe.
Verdeel de spijs in bolletjes over het deeg en vouw dicht tot een bonbon.
Bestrijk de bonbons met ei en bak gedurende 20-25 min. onderin de oven goudbruin.
Laat afkoelen en giet het glazuur over de bonbons.
Bron: Tante Fanny
0 reacties:
Een reactie posten