Speculaas Cheesecake met Tutti Frutti
Ik ben niet echt een fruiteter...
In het seizoen aardbeien en perziken vind ik heerlijk
Dan eet ik het ook erg veel.
Maar tutti frutti vind ik weer erg lekker.
En je kunt er vers fruit doormengen....
Deze cheesecake lijkt me ook erg lekker
Die ga ik zeker maken van de week.
Het bier verruil ik wel voor een glas port.... :-)
Ingredienten:
400 gramTutti Frutti
1 flesje herfstbok (of bruin bier)
200 gram speculaasjes
50 gram boter
2 eetlepels abrikozenjam
500 gram volle vanillekwark
3 eieren
Extra benodigdheden:
keukenmachine,
ingevette springvorm Ø 24-26 cm
Bereiden:
Splits de eieren.
Doe de tuttifrutti over in een pan (geen aluminium!) en schenk het bier erbij
Breng het fruit aan de kook en laat het 15-20 minuten zachtjes sudderen tot het fruit het bier heeft opgenomen
Laat het afkoelen.Verwarm de oven voor op 175°C.
Smelt de boter.
Maal de speculaasjes in de keukenmachine fijn en meng de boter en de jam erdoor tot het een deeg wordt.
Verdeel het deeg in de taartvorm en druk het dun uit over de bodem en tegen de wand van de vorm.
Doe de kwark in een kom en roer de dooiers erdoor.
Klop in een andere kom de eiwitten stijf en spatel ze daarna door de kwark.
Strijk het mengsel over de taartbodem uit.
Zet de vorm op de bakplaat een richel onder het midden in de oven en bak de taart in dertig en vijfendertig minuten goudbruin en gaar.
Laat de taart in de vorm afkoelen.
Verwijder de rand van de vorm en zet de taart op een schaal.
Verdeel de tuttifrutti over de taart.
Bron: Dirk v/d Broek
0 reacties:
Een reactie posten