Cream Cheese en Bieslook Biscuits
Deze hartige biscuits zou je ook hartige scones kunnen noemen
Lekker met een frisse spread of kruidenbotertje erop
Met een kop soep een lekker lunch gerechtje
Het recept komt van Waiting for Gateau
Waar nog meer heerlijke biscuits en broodrecepten staan
Ingredienten:
2 cups bloem
1/2 theelepels zuiveringszout
1 theelepel suiker
2 theelepels bakpoeder
1/2 theelepel zout
1/2 theelepel peper
6 eetlepels koude boter (in kleine stukjes)
1/2 cup cream cheese
3/4 cup karnemelk
1/4 cup bieslook (fijn geknipt)
2 eetlepels gesmolten boter
1/2 theelepels zuiveringszout
1 theelepel suiker
2 theelepels bakpoeder
1/2 theelepel zout
1/2 theelepel peper
6 eetlepels koude boter (in kleine stukjes)
1/2 cup cream cheese
3/4 cup karnemelk
1/4 cup bieslook (fijn geknipt)
2 eetlepels gesmolten boter
Bereiden:
Warm de oven voor op 200 graden
Bekleed een bakplaat met bakpapier
Doe in een grote kom de bloem,bakpoeder,zuiveringszout,suiker, zout en peper
Roer alles goed door elkaar
Snij de boter in kleine stukjes en doe met de cream cheese in de kom met bloem
Mix alles door elkaar
Gebruik je een keukenmachine druk dan 8 a 10 keer op de pulse knop
Schep de karnemelk en bieslook erdoor
Pulse nog een paar keer
Zorg dat alles goed gemengd is.
Zet even koel weg 15 a 20 minuten
Rol het deeg uit
Vouw het weer in 3en en rol weer uit
Doe dit nog 2 keer
Rol de laatste keer het deeg uit tot 1 cm dikte
Steek er rondjes uit
Leg ze op het bekleedde bakblik
Neem een kwastje en smeer de gesmolten boter over de bovenkant
Bak ze in 14 a 18 minuten tot ze goudbruin zijn
Laat ze op een rek een beetje afkoelen
Serveer ze nog warm
Bekleed een bakplaat met bakpapier
Doe in een grote kom de bloem,bakpoeder,zuiveringszout,suiker, zout en peper
Roer alles goed door elkaar
Snij de boter in kleine stukjes en doe met de cream cheese in de kom met bloem
Mix alles door elkaar
Gebruik je een keukenmachine druk dan 8 a 10 keer op de pulse knop
Schep de karnemelk en bieslook erdoor
Pulse nog een paar keer
Zorg dat alles goed gemengd is.
Zet even koel weg 15 a 20 minuten
Rol het deeg uit
Vouw het weer in 3en en rol weer uit
Doe dit nog 2 keer
Rol de laatste keer het deeg uit tot 1 cm dikte
Steek er rondjes uit
Leg ze op het bekleedde bakblik
Neem een kwastje en smeer de gesmolten boter over de bovenkant
Bak ze in 14 a 18 minuten tot ze goudbruin zijn
Laat ze op een rek een beetje afkoelen
Serveer ze nog warm
Bron: Waiting for Gateau
0 reacties:
Een reactie posten