Roquefort taart met Philadelphia
De krachtige smaak van de blauwe schimmelkaas combineert goed met de zachtheid van Philadelphia.
Lekker als lunch gerechtje maar ook bij de borrel een lekker hapje
Ingredienten
2 vellen bladerdeeg
200 g Philadelphia Naturel
300 g roquefort kaas (of andere blauwe schimmelkaas)
4 eieren (3 volledige + 1 eidooier)
25 cl room
Bereiden
Verwarm de oven voor op 210°C, thermostaat 7.
Verkruimel de roquefort met een vork in een kom.
Voeg drie eieren, de room en de Philadelphia Naturel toe en klop het geheel met de garde tot een homogeen mengsel.
Voeg peper en zout toe.
Bedek de bodem van een beboterde taartvorm met een vel bladerdeeg.
Giet het mengsel over het deeg, dek af met het tweede vel bladerdeeg en plak de twee vellen aan elkaar.
Klop de eidooier een beetje op met een lepel en bestrijk hiermee de bovenkant van de taart met een kwastje.
Zet de taart 35 minuten in de oven en laat afkoelen.
Haal 'm uit de taartvorm en snijd in 6 gelijke stukken.
Dit gerecht kan van te voren bereid worden.
Warm de taart 5 minuten voor het opdienen even op in een warme oven.
Lekker met een salade en stokbrood
Bron: genietervanmetphiladelphia.nl
2 reacties:
deze neem ik weer mee Jeanne.
Ik heb wel eens roquforttaart gemaakt met bladerdeeg maar die was behoorlijk pittig.
Philadelphia er door....slim!!!!
Daardoor word het net even zachter van smaak.
En walnoot verkruimelen erdoor is ook errug lekker :-)
Een reactie posten