Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
RSS
hello1


Welkom op mijn bloggie....

Omdat mijn website "klik" SMULPAAPJE "klik" al vol zit
met recepten en produchtinfo....

Ben ik dit bloggie begonnen.

Hier vind je recepten en een babbeltje.


Heb je zelf een leuk recept?

Stuur het me op. ....

En ik kijk of ik het kan plaatsen (met jou naam erbij natuurlijk)

In de linker colum kun je alles vinden wat er op mijn bloggie staat,

Kijk onder Index voor de recepten die er zijn

Kijk ook eens bij de * feestelijke recepten* op


christmastimebanner

Mijn blog met meer feestelijke recepten en sfeertips ....


Er kan altijd iets van je gading bijzitten.

Ik hoop dat je vind wat je zoekt.

Anders kun je me altijd nog een mailtje sturen.

Klik hiervoor rechts in de colum op Stuur Email

Alle recepten zijn voor 4 personen.

Zo niet.... dan zet ik het erbij



Er word veel gebruik gemaakt van "cups" in de recepten

Voor uitleg kun je HIER even kijken


Veel plezier bij het rondkijken en koekeloeren in mijn pannetjes

Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat in het

"klik" Gastenboek"klik"

gastenboek



~*~*~*~

~*~*~*~*
wijn6

Over Wijn.....


Er word me nog wel eens per email advies gevraagd over wijn.

Er word me dan allerlei advies gevraagd,

En daar ben ik niet de juiste persoon
voor.

Ik hou n.l. niet zo van wijn.

Wijn drinken doe ik mischien 3 a 4 keer per jaar

Wijn is iets persoonlijks.....

Als ik wijn drink dan het liefst wit

En champagne vind ik niet te pruimen

Een koele rose gaat nog....

Dus ook voor wijn geld...smaken verschillen.

Mijn advies is dan ook ga naar een goede slijterij of bezoek een wijnproeverij....

Zij kunnen je goed adviseren welke wijn waarbij lekker is.

Je weet welke wijn je dan lekker vind en die kun je dan kopen.

Heb ik een recept met een wijnadvies dan zet ik het er uiteraard bij

Info over slijterijen en wijnproeverijen kun je op internet vinden

Ik hou het ondertussen bij andere bubbels....

~* ~* ~ * ~

Mijn Ebook over Zelf Likeur Maken....
te verkrijgen bij o.a.


likeurboekje

Mijn uitgever:

van Duuren

Bol.com

en Bruna




~*~*~*~


ZOEK JE EEN RECEPT .....VUL DE NAAM HIER ONDER IN VAN HET RECEPT

handje




Roquefort taartje met Philadelphia


Roquefort taart met Philadelphia

De krachtige smaak van de blauwe schimmelkaas combineert goed met de zachtheid van Philadelphia.
Lekker als lunch gerechtje  maar ook bij de borrel een lekker hapje


Ingredienten

2 vellen bladerdeeg
200 g Philadelphia Naturel
300 g roquefort kaas (of andere blauwe schimmelkaas)
4 eieren (3 volledige + 1 eidooier)
25 cl room

Bereiden
Verwarm de oven voor op 210°C, thermostaat 7.

Verkruimel de roquefort met een vork in een kom.
Voeg drie eieren, de room en de Philadelphia Naturel toe en klop het geheel met de garde tot een homogeen mengsel.
Voeg peper en zout toe.
Bedek de bodem van een beboterde taartvorm met een vel bladerdeeg.
Giet het mengsel over het deeg, dek af met het tweede vel bladerdeeg en plak de twee vellen aan elkaar.
Klop de eidooier een beetje op met een lepel en bestrijk hiermee de bovenkant van de taart met een kwastje.
Zet de taart 35 minuten in de oven en laat afkoelen.
Haal 'm uit de taartvorm en snijd in 6 gelijke stukken.
Dit gerecht kan van te voren bereid worden.
Warm de taart 5 minuten voor het opdienen even op in een warme oven.
Lekker met een salade en stokbrood

Bron: genietervanmetphiladelphia.nl

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

2 reacties:

ArtMus zei

deze neem ik weer mee Jeanne.
Ik heb wel eens roquforttaart gemaakt met bladerdeeg maar die was behoorlijk pittig.
Philadelphia er door....slim!!!!

Jeanne zei

Daardoor word het net even zachter van smaak.
En walnoot verkruimelen erdoor is ook errug lekker :-)

Populaire berichten