Amaretti Semifreddo
Semifreddo...een italiaanse uitvinding
Het lijkt op half bevroren ijs en op een mousse
Je moet het geproefd hebben....
Dus duik de keuken in en probeer het eens
Succes verzekerd.....
200 gram Amaretti koekjes
5 eieren
300 ml slagroom
60 gr suiker
4-5 eetlepels expresso
30 gram cognac
Bereiden:
Maak de koekjes fijn en doe ze in een kom
Doe de koffie en de cognac erbij
Mix het mengsel tot het goed is vermengd
In een andere kom de eidooiers opkloppen met de suiker
Schep ze door het koekmengsel
Klop de eiwitten stijf en schep ze door het mengsel
Klop nu de slagroom en spatel ze door het koekjes eimengsel
Vermeng alles voorzichtig goed doorelkaar
Doe het mengsel in een vorm of in kleine vormpjes
Zet in de vriezer en laat het 3 uur staan voor een zachtte semifreddo
Als je het een nacht laat staan is het als ijs
TIP:
Als je de semifreddo op een bord of schaal wil storten
Houd de vorm dan even onder koud water
Serveer met beetje slagroom en Amaretti
2 reacties:
Als je het niet erg vindt eet ik even alleen met m'n ogen.....;-)
dit ziet er werkelijk verrukkelijk en eenvoudig om te maken uit.
Ga het opslaan en de eerst volgende keer dat ik gasten krijg uitproberen, en dan zal ik ook zondigen en proeven.
Maar ik ga niet zitten kniezen over wat ik allemaal niet mag eten...
er blijft nog zóveel over wat ik wel mag,zal nog eens rondneuzen op jou lekkere blog of ik iets tegen kom.
Bedankt voor het delen!!
Liefs,Ger
als ik niet zo lui was zou ik het gaan maken.
Maar aan de andere kant...ik heb me nu toch echt voorgenomen dat ik iets minder gewichtig moet worden.
Een reactie posten