Salsa van Granaatappel
Granaatappelzaadjes gaan heerlijk samen met pepertjes en verse kruiden.
Deze bitterzoete salsa vinden we vaak in de Mexicaanse keuken.Wil je meer over pepertjes weten?
Klik dan HIER en neem een kijkje bij me bij Smulpaapje
2 takjes verse munt, fijngeknipt
een bosje koriander, fijngeknipt een bosje ‘platte’ peterselie, fijngeknipt
1 kleine rode ui, gesneden
de zaadjes van 1 granaatappel
6 eetlepels (90 ml) vers geperst limoensap.
1 eetlepel geraspte limoenschil
1 jalapeño peper, gesneden
1 poblano peper, gesneden
1 kleine tomaat, in blokjes
2 eetlepels olijfolie
zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
Meng in een middelgrote kom de munt, peterselie, rode ui, granaatappelpitjes, het limoensap, de geraspte limoenschil,
de gemalen Spaanse pepertjes, de tomaat en de olijfolie. Dek de kom af en laat het minstens twee uur in de ijskast staan voordat je het opdient.
Tip:
Als je geen verse jalapeños kunt vinden, neem ze dan uit blik of misschien een vers groen pepertje.
Poblano pepertjes zijn niet scherp, in tegenstelling tot jalapeños. Als je ze niet kunt krijgen,
zou je een mulato pepertje kunnen gebruiken, of misschien een vers rood pepertje
0 reacties:
Een reactie posten