Zelf gemaakte Broodjes
Vandaag heb ik verse broodjes in de aanbieding
Lekker voor Hamburgers maar ander beleg is net zo lekker
Nooit brood gemaakt????
Toch eens doen....
Het is altijd feest als de broodjes zo lekker knapperig uit de oven komen
Eerst laten afkoelen :-)
Ingredienten
1 cup lauw water
2 eetlepels lauwe melk
2 eetlepels boter (in 8 kleine stukjes)
1 groot ei
3 en 1/2 cup bloem
1 en 1/4 theelepel zout
1 eetlepel instant gist
2 eetlepels lauwe melk
2 eetlepels boter (in 8 kleine stukjes)
1 groot ei
3 en 1/2 cup bloem
1 en 1/4 theelepel zout
1 eetlepel instant gist
voor de glim
1 geklopt ei
sesamzaadjes
zout (optioneel)
1 geklopt ei
sesamzaadjes
zout (optioneel)
Bereiden
In een glazen kom mix je water,melk,suiker en de gist
Laat dit staan (ca 5 minuten) of tot de mix begint te bubbelen
Doe in de kom van de mixer de bloem en zout
Mix door elkaar, voeg de boter toe
Daarna de eiermix
Gebruik een haak voor deeg in de mixer
Kneed het deeg ca 5 minuten tot een zacht deeg
Misschien moet er een beetje water bij (lepel per keer)
De deeg moet plakkerig wezen maar niet zo plakkerig dat het aan de kom kleeft
Doe het deeg in een licht beboterde glazen kom
Bedek de kom met huishoudfolie of schone theedoek en laat rijzen (ca 1 uur)
Of tot het deeg is verdubbeld in grootte
Doe bloem op je werkvlak en maak er een langwerpige vorm van
Snij hier 8 plakken van voor grote broodjes
Voor kleinere broodjes in 10 a 12 stukken snijden
Rol ze tot een bal en gebruik je handen om de onderkant iets platter te maken
Leg de broodjes op een ingevet bakblik ca 4 cm uit elkaar
(of gebruik bakpapier om het blik te bekleden, vet dit ook in)
Bedek dit met een schone theedoek of huishoudfolie en laat weer 1 uur rijzen
Laat dit staan (ca 5 minuten) of tot de mix begint te bubbelen
Doe in de kom van de mixer de bloem en zout
Mix door elkaar, voeg de boter toe
Daarna de eiermix
Gebruik een haak voor deeg in de mixer
Kneed het deeg ca 5 minuten tot een zacht deeg
Misschien moet er een beetje water bij (lepel per keer)
De deeg moet plakkerig wezen maar niet zo plakkerig dat het aan de kom kleeft
Doe het deeg in een licht beboterde glazen kom
Bedek de kom met huishoudfolie of schone theedoek en laat rijzen (ca 1 uur)
Of tot het deeg is verdubbeld in grootte
Doe bloem op je werkvlak en maak er een langwerpige vorm van
Snij hier 8 plakken van voor grote broodjes
Voor kleinere broodjes in 10 a 12 stukken snijden
Rol ze tot een bal en gebruik je handen om de onderkant iets platter te maken
Leg de broodjes op een ingevet bakblik ca 4 cm uit elkaar
(of gebruik bakpapier om het blik te bekleden, vet dit ook in)
Bedek dit met een schone theedoek of huishoudfolie en laat weer 1 uur rijzen
Intussen
Zet een pan met water op de vloer van de oven en verwarm de oven voor op 190c graden
In een kleine kom het eitje kloppen
Met kwastje de broodjes hiermee insmeren als ze zijn gerezen
Strooi er sesamzaadjes over en zout als je dat lekker vind
Bak de broodje ca 12 tot 15 minuten tot ze goudbruin zijn
Snijd ze open en toast ze even in de pan of onder de gril
Smeer er beetje boter op voor dat je ze belegt.....
Met kwastje de broodjes hiermee insmeren als ze zijn gerezen
Strooi er sesamzaadjes over en zout als je dat lekker vind
Bak de broodje ca 12 tot 15 minuten tot ze goudbruin zijn
Snijd ze open en toast ze even in de pan of onder de gril
Smeer er beetje boter op voor dat je ze belegt.....
0 reacties:
Een reactie posten