Appelijs met Caramelsaus en Nootjes
IJs gaat er altijd wel in
En met het warme weer helemaal
Dit keer heb ik eens appelijs van Lisa geprobeerd
En het is erg lekker....vooral met de caramelsaus en nootjes
Word het gelijk een leuk dessert...
Ingredienten:
Voor de appelmoes
2 grote appels (geschild , van klokhuis ontdaan en in dunne schijfjes )
ca. 1/2 cup honing (of 2/3 cup suiker)1 theelepel vanille extract
1 theelepel kaneelpoeder
1 theelepel all spice (kruiden)
1/2 theelepel citroenrasp
1/8 theelepel zout
Voor het ijs
2 cups volle melk
1 eetlepel + 1 theelepel maizena3 eetlepels cream cheese
1 & 1/4 cup slagroom
1/2 cup suiker
1 & 1/2 eetlepel maple syrup
1/2 theelepel vanille extract
1/8 theelepel zout
Voor garnering:
Pecannootjes
Bereiden:
Doe de appels met de ingredienten voor spiced appels in een pan
Zet op half hoog vuur en laat koken tot all het vocht is verdampd (ca 10 minuten)Laat de appels afkoelen en zet in de koelkast om helemaal koud te worden
Meng in een klein kommetje 2 eetlepels melk met de maizena
Vul een grote kom met water en ijsblokjes
Klop in een andere kom de cream cheese los tot een zacht mengsel
Doe de melk in een pannetje
Voeg de suiker, maple syrup en het vanille extract toe
Zet het pannetje op laag vuur en roer tot de suiker is opgelost (ca 4 minuten)
Doe van het vuur af het maizena mengsel erbij
Breng aan de kook tot het mengsel dikker is geworden (ca 1 minuut)
Haal van het vuur en roer alles goed door
Voeg dit mengsel bij de cream cheese, roer tot een glad mengsel
Voeg de zout toe en giet in een kom
Zet dit in de kom met ijswater
Roer af en toe tot het is afgekoeld (ca 20 minuten)
Doe het mengsel in de ijsmachine en draai er ijs van volgens de gebruiksaanwijzing van de ijsmachine
Doe de laatste paar minuten de appelmoes erbij
Draai nog paar minuten en doe het ijs dan in een luchtdichte diepvriesdoos
Laat nog 2 a 4 uur in de vriezer staan voor het serveren
TIP:
Wrijf in met citroensap en vul de appels met het ijs
Zet de appels op een schoteltje
Giet er de caramelsaus over en sprenkel er gehakte pecannootjes over.
Bron: Lisa is Cooking
0 reacties:
Een reactie posten