Bruine Bonen in Zomers Jasje
Bonen is niet alleen iets voor van de winter,
Ook in de zomer kun je ze heerlijk eten
Maak er dan een zomers gerechtje van.
Je kunt er ook rijst doorheen doen als je de ham toevoegt
Als salade ook niet mis
Maak het recept dan tot de bonen zijn toegevoegd
Laat het koud worden en doe er blokjes kaas i.p.v. geraspte kaas door
Een dressing erover en klaar is je salade
Ingredienten:
400 gram wokgroente (Oosters of Chinese)
1 rood pepertje
2 tenen knoflook
1 groot blik bruine bonen (mag ook witte bonen wezen)
200 gram geraspte boerenkaas (pittig belegen)
200 gram gerookte achterham (plakjes en in reepjes)
1 theelepel komijnpoeder
Peper & zout
Bereiden:
Doe de bruine bonen in een vergiet en spoel ze goed af
Laat goed uitlekken en dep ze droog met keukenrol
Pepertje schoonmaken en fijn snijden (verwijder de pitjes als het niet te heet moet wezen)
Knoflook schoonmaken en fijn snijden.
Wokgroenten in de pan op hoog vuur in de wok even aanbakken
(3 à 4 minuten doorbakken.)
Bruine bonen erdoor doen met de komijn en de ham
Goed verhitten
Geraspte kaas erover, en deksel even op de pan totdat de kaas gesmolten is.
Lekker met komkommer/tomaat salade
0 reacties:
Een reactie posten