Appel Crisps
De suikerstroop maakt echt een verschil voor deze appelcrisps
Ze worden glanzender en knapperiger
Het overgebleven suikerstroopje kun je gebruiken om thee te zoeten of om nog eens appelcrisps te maken
Ingredienten:
2 cups water
1 1/2 cups suiker
2 to 3 citroenen (sap)
2 kleine appels (gewassen en droog)
Bereiden:
Breng het water met de suiker zachtjes aan de kook.
Als de suiker is opgelost de pan opzij zetten om af te koelen
Snij met een scherp mes (mandoline is beter) de appel in hele dunne plakjes
(klokhuis moet in het midden zitten)
Haal de pitjes uit het klokhuis en besprenkel de appel plakjes met citroensap
Leg de appelschijfjes in de siroop en laat een paar uur staan
(een nacht is nog beter)
Verwarm de oven voor op 100 graden celsius
Haal de appelsschijfjes uit de suikersiroop
Laat ze iets uitlekken op keukenpapier of schone theedoek
Leg ze op een met bakpapier bekleedde bakplaat in een enkele laag
Zet de plaat in de oven en bak voor ca 1 uur tot de schijfjes knapperig zijn
Laat afkoelen
Bewaar in een luchtdichte trommel of doos als ze zijn afgekoeld
TIP:Leg aan het uiteind iets zwaars op het bakpapier,
b.v. een lepel het krult dan niet om de appelschijfjes
Bron:Food Network
0 reacties:
Een reactie posten