Jeanne`s Knoflooksaus
Een van de sausen die ik vaak maak is wel knoflooksaus
het past eigenlijk overal wel bij
Bij de bbq of fondue bourgignon bij patatjes of een salade
Deze knoflooksaus maak ik al jaren op deze manier
Omdat het echt lekker is....
Ik had een keer geen mayonaise meer en heb toen uit nood creme fraiche gebruikt
Resultaat was zo goed dat ik het op deze manier maak en het recept gaat van de een naar de ander.
Ingredienten:
1 beker creme fraiche
2 flinke eetlepels mayonaise
1 dikke teen knoflook (uit de knijper)
2 a 3 volle eetlepels gehakte bieslook
1 eetlepel gehakte platte peterselie
zout & peper
1/2 eetlepel citroensap
2 flinke eetlepels mayonaise
1 dikke teen knoflook (uit de knijper)
2 a 3 volle eetlepels gehakte bieslook
1 eetlepel gehakte platte peterselie
zout & peper
1/2 eetlepel citroensap
Bereiden:
Doe de creme fraiche, yoghurt en mayonaise in een kom
Roer goed door.
Voeg de knoflook, peterselie,bieslook en het citroensap toe
Alles goed vermengen
Breng op smaak met peper en zout.
Doe in een schaaltje en zet koel weg tot gebruik.
Roer goed door.
Voeg de knoflook, peterselie,bieslook en het citroensap toe
Alles goed vermengen
Breng op smaak met peper en zout.
Doe in een schaaltje en zet koel weg tot gebruik.
Bron: Ikke
2 reacties:
Maar 1 teen ?
Je mag er zoveel in doen wat je lekker vind.
Wij vinden 1 dikke vette knoflookteen voldoende.
Dan overheerst het niet te veel.
En ben je niet zo dorstig.
Een reactie posten