Carrot Cake Jam
Ik hou van jam...om te maken, te eten en om in gerechten te gebruiken.
Van deze jam had ik nog nooit gehoord
Maar het lijkt me erg lekker....
In het oorspronkelijke recept word gewone suiker gebruikt en pectine.
Ik gebruik met jam maken de gelei suiker
Waar ik meestal goeie resultaten mee heb
Dus waarom moeilijk als het makkelijk kan
Ingredienten:
1 blik ongezoete ananas (560 gram fijn gemaakt)
1 & 1/2 cup fijn geraspte wortelen
1 & 1/2 cup fijn gehakte peer
3 eetlepels citroensap
1 theelepel kaneelpoeder
1/4 theelepel kruidnagelpoeder
1/4 theelepel nootmuskaat (gemalen)
5 cup geleisuiker
Bereiden:
Doe de eerste 7 ingredienten in een pan
Breng aan de kook en zet het vuur dan laag
Doe het deksel op de pan en laat 20 minuten sudderen tot de peren zacht zijn.
Roer af en toe zodat niets aan de bodem plakt
Als de peren zacht zijn het mengsel aan de kook brengen en langzaam de suiker erbij doen
Breng weer aan de kook en laat de jam koken tot de suiker is opgelost
Blijf roeren zodat niets overkookt
Als de suiker is opgelost de pan van het vuur halen
Verwijder het overgebleven schuim met een metalen lepel
Vul de glazen potten met het mengsel en doe de deksel erop
Laat de potten jam op z`n kop afkoelen
Bron:My Recipe
0 reacties:
Een reactie posten