Carrot Cake
Heb je dat ook wel eens......
Je hoort over een recept en je denkt dan...... yieeeee dat lijkt me niks
Dat heb ik tenminste wel,
Maar gelukkig ben ik wel van eerst proberen,
Dan pas kun je zeggen dat vind ik lekker of niet
Dat was ook met carrot cake, vond het maar gek, worteltjes door gebak.
Maar wonderbaarlijk vond ik het lekker....
Sinds mijn eerste kennismaking met carrot cake heb ik het vaker gemaakt
En is de cake een blijvertje gebleven.
Ingredienten:
2 cups bloem
2 theelepels bakpoeder
1 theelepel zuiveringszout
1/2 theelepel zout
2 theelepel kaneelpoeder
1 cup plantaardige olie
1 & 1/2 cup suiker
4 eieren
3 cups geraspte wortel
1 cup walnoten (grof gehakt)
Glazuur:
2 pakjes cream cheese (zacht)
1/4 cup boter (zacht)
2 theelepels vanille extract
1 & 1/2 cups poedersuiker
Bereiden:
Verwarm de oven voor op 165 graden celsius
Vet 2 ronde vormen in (doorsnee 22)
Zeef de bloem met de bakpoeder en zuiveringszout,zout en kaneel in een kom
Doe de olie in een kom en voeg 2/3 van de suiker toe
Klop het goed door
Doe de eieren in een kom en klop ze met de overige suiker tot een licht geheel
Voeg het eimengsel langzaam bij het oliemengsel onder voortdurend kloppen
Blijf kloppen tot een luchtig zacht mengsel
Doe voorzichtig omscheppend het bloemmengsel erbij
Voeg wortels en de walnoten toe
Doe het mengsel in de bakvormen
Bak de cake`s in ca 60 a 65 minuten goudbruin en gaar
Laat afkoelen op een rek.
Voor de glazuur de cream cheese en boter samen los kloppen
Voeg de vanille extract toe
Mix er de suiker beetje voor beetje bij tot een romig geheel
Smeer de 1/3 van het glazuur bovenop de onderste cake
Plaats de 2de cake erbovenop
Spatel hier de overige glazuur over en strijk het glad
Versier met kleine marsepeinen worteltjes en/of halve walnoten
Note:
I.P.V. walnoten kun je ook pecan noten gebruiken
Bron:Internet
1 reacties:
Had ik inderdaad ook de eerste keer dat ik worteltasrt at, maar het is inderdaad heerlijk, ik ga deze proberen meid!
Een reactie posten