Bruine Bonensoep
Dit is een soep wat je makkelijk kan combineren met andere bonen
Neem eens de helft witte bonen, zwarte boontjes of kidney bonen
Je kunt i.p.v. droge bonen ook bonen in blik gebruiken
Voeg ze dan toe als het vlees gaar is
Ook lekker om mini maiskolfjes toe te voegen
Ingredienten:
1 flinke schenkel met vlees
350 gram poulet
2 runder bouillonblokjes
400 gram bruine bonen
3 stengels prei
kwart knolselderij
1 wortel
bosje peterselie
2 laurierblaadjes
2 kruidnagels
2 takjes tijm
3 liter water
klein blikje tomatenpuree
zwarte peper en zout
200 gram salami of cervelaatworst(in blokjes)
Zure room
Bereiden:
Zet de bonen de avond tevoren in de week (minstens 12 uur)
Doe de helft van het water met de schenkel en poulet in een grote pan
Breng aan de kook,
zet het vuur laag en schep het schuim met een schuimspaan van het water af
Voeg een liter water toe met de bouillonblokjes
Doe de bruine bonen erbij
Breng aan de kook en zet dan de vlam laag en laat sudderen
Bind de laurier met de tijm en kruidnageltjes samen met keukentouw
Voeg dit kruidenbuiltje en de tomatenpuree toe
Snijd de groente in kleine blokjes (peterselie hakken en apart houden)
Doe de groente met het overgebleven water in een pan
Breng aan de kook en zet laag
Voeg zout en peper toe
Kook de groente gaar
Schep als de bonen gaar zijn de schenkel uit de pan en het kruidenbuiltje
Snij het vlees klein en haal het bot eruit
Voeg weer bij de bonen,
Voeg de groenten met water toe en de peterselie
Laat nog even alles goed doorwarmen
Breng op smaak met peper en zout
Serveer de soep in kommen en doe een schep zure room op de soep
Strooi er wat salami over
TIP:
Geef er geroosterde ciabattabrood met kruidenboter bij
0 reacties:
Een reactie posten