Zeeuwse Mosselpan met Spek
Vandaag kreeg ik de nieuwsbrief van Mosselen binnen.
En er stonden weer heerlijke recepten in,
want met mosselen kun je veel doen
Die kleine vitamine bommetjes passen ook heel goed met pasta
Mosselen zijn heel veelzijdig...
Op Smulpaapje vind je nog meer recepten
Ingredienten:
4 kg mosselen
50 g roomboter 100 g ontbijtspek, in repen
1 ui, in ringen
1 prei, in ringen
1 wortel, in plakjes
1/2 knolselderij, in blokjes
1 bosje bladselderij
200 ml witte wijn
1 stokbrood
Bereiden:
Controleer de mosselen: gooi schelpen die stuk zijn of na een ferme tik niet sluiten weg.
Smelt in een ruime hoge pan de boter. Bak de spekrepen uit.
Voeg de groenten en de bladselderij toe en bak 2 min. mee.
Schenk de wijn in de pan.
Leg de mosselen op de groenten en maal er royaal peper over.
Kook de mosselen 6-8 min. met deksel, of tot alle schelpen open staan.
Serveer de mosselen in het kookvocht met het stokbrood.
Lekker met mosselsaus (zie tip).
Tip:
Roer voor de klassieke mosselsaus 1 el fijne mosterd door 4-5 el mayonaise. Verdun de saus desgewenst met 1-2 el witte wijn.
Bron: Mosselen
0 reacties:
Een reactie posten