Peterselie Saus
Ingredienten:
20 gram boter
2 sjalotjes (gesnipperd)
20 gram bloem
1 & 1/2 theelepel mosterd
250 ml melk
Handvol platte peterselie (gehakt)
Zeezout en peper
Bereiden:
Smelt de boter in een steelpannetje
Voeg de sjalotjes toe en bak ze zachtjes voor 4 a 6 minuten
(Ze mogen niet bruin worden)
Doe de bloem en mosterd erbij en roer alles tot een geheel (ca 2 a 3 minuten)
Doe nu de melk erbij
Gebruik een garde om alles op te kloppen
Breng aan de kook, zet het vuur weer laag en sudder voor ca 5 minuten
Intussen goed roeren
Als de saus te dik is kan er nog wat melk bij
Voeg de peterselie toe en breng op smaak met peper en zout
Houd de saus warm tot gebruik.
TIP:
Lekker bij vis en over worteltjes en bloemkool
0 reacties:
Een reactie posten