Witlof met Kip en Tomatensaus.
Iets heel anders dan lof met ham en kaas is dit recept wel
En vlug klaar.......
Lekker met pasta maar ook een aardappelpuree smaakt er lekker bij.
Ingredienten:
700 gram witlof
1 pakje pastasaus sugo basilicum
15 gram basilicum (alleen blad)
2 pakjes kipfilet flinterdun (A.H. vleeswaren)
1 zakje mozzarella (in plakjes)
300 g tagliatelle
Bereiden:
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Snijd de onderkant van de stronken witlof en halveer het witlof in de lengte.
Verwijder de harde kern. Kook het lof 5 min. in water met zout. Laat uitlekken.
Schenk de pastasaus in de ovenschaal.
Verdeel de helft van het basilicum erover en leg het witlof in de saus.
Schik de plakjes kipfilet ertussen.
Verdeel de mozzarella erover en bestrooi met peper en zout naar smaak.
Zet de schotel 20 min. in de oven.
Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
Neem de schotel uit de oven en bestrooi met de rest van het basilicum.
Serveer met de pasta.
TIP:
Je kunt de witlofschotel 1 dag van tevoren bereiden.
Bewaar afgedekt in de koelkast.
Verwarm 20 min. in de oven op 160 °C.
Bron: A.H
0 reacties:
Een reactie posten