Photograph: Jonathan Lovekin
Hot Sweet Pruimen Chutney
Chutney smaakt altijd wel lekker bij vlees, bbq...
Deze chutney is ook lekker bij een kaasplankje met o.a.cheddar
Stukje roggebrood of vijgebrood erbij..glaasje wijn
Heerlijk........
Ingredienten:
1 &1/2 pond pruimen
340 gram uien
3/4 cup rozijnen
1 cup bruine suiker
1/2 theelepel gedroogde chili vlokken
1 theelepel zout
2 theelepel gele mosterd zaadjes
2/3 cup azijn
2/3 cup ciderazijn
1 kaneelstokje
Bereiden:
Halveer de pruimen en haal de pit eruit.
Maak de uien schoon en snipper ze fijn
Doe de pruimen en uien in een pan
Voeg de rest van de ingredienten toe
Breng aan de kook en zet het vuur laag
Laat een uurtje sudderen en roer geregeld
Is de ketchup goed van dikte zet dan het vuur uit.
Schep de chutney in schone potten
Bron: Serious Eats
Adapted from Nigel Slater
0 reacties:
Een reactie posten