Winterse Witlof Salade
Met Witlof kun je zoveel doen....
Vooral als een salade, met allerlei toevoegingen kun je iedere keer een bijzondere salade maken.
In deze salade zit appel, maar peer of mandarijnpartjes is ook heel lekker.
Laat de ham weg en prak er hard gekookte ei door.
Bestrooi met bieslook.....
Je kunt er alle kanten mee op.
Ingrediënten:
2 liter koud water
6 stronkjes witlof
1 theelepel basterdsuiker
2 eetlepels azijn, verdeeld
1 eetlepel Dijon mosterd
6 eetlepels olie
150 gram Comté-kaas, in blokjes gesneden of Bleu Cheese
100 gram gekookte ham, in blokjes gesneden
250 gram walnoten, gehakt
2 appels, geschild, ontdaan van klokhuis en in blokjes gesneden
Bereiden:
Doe 2 liter koud water, een eetlepel basterdsuiker en een eetlepel azijn in een grote kom.
Voeg de witlofstronkjes toe en roer af en toe.
Meng in een andere grote kom de mosterd en de laatste eetlepel azijn.
Voeg geleidelijk de olie toe.
Giet de witlof af en snijd in dunne reepjes.
Voeg deze vervolgens toe aan de dressing.
Voeg de kaas, ham, walnoten en de in blokjes gesneden appel toe.
Meng goed en serveer.
Bron: All recipes
0 reacties:
Een reactie posten