Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
RSS
hello1


Welkom op mijn bloggie....

Omdat mijn website "klik" SMULPAAPJE "klik" al vol zit
met recepten en produchtinfo....

Ben ik dit bloggie begonnen.

Hier vind je recepten en een babbeltje.


Heb je zelf een leuk recept?

Stuur het me op. ....

En ik kijk of ik het kan plaatsen (met jou naam erbij natuurlijk)

In de linker colum kun je alles vinden wat er op mijn bloggie staat,

Kijk onder Index voor de recepten die er zijn

Kijk ook eens bij de * feestelijke recepten* op


christmastimebanner

Mijn blog met meer feestelijke recepten en sfeertips ....


Er kan altijd iets van je gading bijzitten.

Ik hoop dat je vind wat je zoekt.

Anders kun je me altijd nog een mailtje sturen.

Klik hiervoor rechts in de colum op Stuur Email

Alle recepten zijn voor 4 personen.

Zo niet.... dan zet ik het erbij



Er word veel gebruik gemaakt van "cups" in de recepten

Voor uitleg kun je HIER even kijken


Veel plezier bij het rondkijken en koekeloeren in mijn pannetjes

Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat in het

"klik" Gastenboek"klik"

gastenboek



~*~*~*~

~*~*~*~*
wijn6

Over Wijn.....


Er word me nog wel eens per email advies gevraagd over wijn.

Er word me dan allerlei advies gevraagd,

En daar ben ik niet de juiste persoon
voor.

Ik hou n.l. niet zo van wijn.

Wijn drinken doe ik mischien 3 a 4 keer per jaar

Wijn is iets persoonlijks.....

Als ik wijn drink dan het liefst wit

En champagne vind ik niet te pruimen

Een koele rose gaat nog....

Dus ook voor wijn geld...smaken verschillen.

Mijn advies is dan ook ga naar een goede slijterij of bezoek een wijnproeverij....

Zij kunnen je goed adviseren welke wijn waarbij lekker is.

Je weet welke wijn je dan lekker vind en die kun je dan kopen.

Heb ik een recept met een wijnadvies dan zet ik het er uiteraard bij

Info over slijterijen en wijnproeverijen kun je op internet vinden

Ik hou het ondertussen bij andere bubbels....

~* ~* ~ * ~

Mijn Ebook over Zelf Likeur Maken....
te verkrijgen bij o.a.


likeurboekje

Mijn uitgever:

van Duuren

Bol.com

en Bruna




~*~*~*~


ZOEK JE EEN RECEPT .....VUL DE NAAM HIER ONDER IN VAN HET RECEPT

handje




Falafel.


Falafel

Ingredienten:
4 personen

Met zelf falafel word nog wel eens de fout gemaakt om kikkererwten uit blik te gebruiken
NIET DOEN....
De falafel word dan te nat en valt met frituren uit elkaar.
Gebruik de gewone ongekookte kikkererwten.
Staat in de supermarkt bij de peulvruchten.
Dit balletje is lekker in het pittabroodje ....
maar ook met stamppot of als hartig hapje tussendoor.
Zeker eens proberen....erg lekker


1 kg kikkererwten (géén blikerwten)
2 uien, gesnipperd
5 teentjes knoflook, fijngehakt
1 bosje peterselie, grof gehakt
1 bosje koriander, grof gehakt
1 groene peper, zonder zaadjes, grof gesneden
3 eetlepels kurkuma
3 eetlepels komijnpoeder
2 eetlepels korianderzaad
1½ theelepel bakpoeder
olie om te frituren

Bereiden:

Laat de kikkererwten in ruim water 1 a 2 dagen weken in de koelkast. 
Pureer de uitgelekte kikkererwten met de rest van de ingrediënten 
(behalve de olie)
en wat zout en peper in de keukenmachine tot een pasta. 
Proef of de falafel goed op smaak is.
Verhit de frituurolie in een frituurpan of wok tot 180ºC of tot een blokje brood goudbruin kleurt. 
Vorm met twee natte lepels bolletjes van de kikkererwtenpasta 
Frituur ze met 4-5 tegelijk goudbruin en knapperig.

Serveertips:
Serveer met zijdezachte hummus
Knoflooksaus
Pittige tahinasaus
Frisse salades en 
Zoutzure pepers en komkommers. 
Erbij versgebakken pitabroodjes.

Bron: Smulweb


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

1 reacties:

michieldb5 zei

hallo Jeanne, dank je voor het lekkere recept. ik heb wel blik kikkererwten gebruikt omdat ik ze in de oven bak... of in de koekepan met klein scheutje olie. ga zo door met lekker koken, Groetjes Michiel

Populaire berichten