Witlofsalade met Fruit
Deze witlof salade zit boordevol fruit...
Lekker fris door de combinatie.
TIP!
Als voorgerecht of maaltijdsalade is dit heerlijk te combineren met wat gekruimelde geitenkaas, voor een gezondere variant kan je de kaas beter weglaten.
Als hoofdgerecht kan je het serveren met de noten- en vruchtenrijst van de Albert Heijn, een verrassende combinatie!
Ingredienten:
Voor de salade:
4 stronkjes witlof
2 handsinaasappels
3 kiwi’s
grote hand rozijnen
handje bieslook of lenteui
Voor de dressing:
1 perssinaasappel, uitgeperst
4 eetlepels olie (sesamolie, walnootolie, pompoenpitolie of gewoon olijfolie)
1 theelepel honing
1 theelepel pittige mosterd
Voor de garnituur:
Handje grofgehakte walnoten
Extra:
Als voorgerecht of maaltijdsalade: eventueel 100 gram gekruimelde geitenkaas
Als hoofdgerecht: pakje noten- en vruchtenrijst (pakje van Albert Heijn)
Bereiden:
Doe de rozijnen in een bakje en laten weken in heet water.
Verwijder de onderkant van de witlof en snij doormidden, haal de harde kern eruit.
Snij vervolgens de vier stronkjes witlof in dunne reepjes en doe in een slakom.
Schil de twee sinaasappels en de drie kiwi’s en snij in blokjes.
Meng deze met de witlof in de slakom en voeg de geweekte rozijnen en de bieslook/lenteui toe.
Maak vervolgens de dressing:
pers de sinaasappel uit, meng de eetlepels olie met het sap, de honing en de mosterd
zorg dat er een egale dressing ontstaat.
Meng nu de dressing door de witlof en het fruit in de slakom en schep de salade op een grote platte schaal
of op de borden en bestrooi met de grofgehakte walnoten.
Je bent klaar om te serveren!
0 reacties:
Een reactie posten