Mediterrane Stamppot uit de Oven
4 personen,
Een stamppotje...net even anders.
Vegetarisch...maar wil je er vlees bij of in....
Doe wat gebakken panchetto of chorizo over de stamppot.
Of geef er apart een karbonaadje bij.
Ingredienten:
1,2 kg kruimige aardappels, geschild, in stukken
4 eetlepel olijfolie
1 zak rucola à 75 g
3 sjalotjes, in ringen
300 gram kerstomaten, gehalveerd
40 gram pijnboompitten
1 dl room
8 gedroogde tomaten
2 bollen mozzarella, in plakjes
3 takjes basilicum, de blaadjes
zout en peper
Bereiden:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Breng een pan water aan de kook en kook daarin de aardappels in ca.10 minuten voor.
Giet af en leg de aardappels op de bakplaat samen met de kerstomaten, sjalotten, pijnboompitten en zout en peper naar smaak.
Giet er 2 eetlepels olijfolie over en zet dan 20 minuten in de oven.
Haal de bakplaat uit de oven, giet de room erover en leg er de rucola, gedroogde tomaat en mozzarella op.
Schep in een ruime schaal en stamp het geheel grof.
(vooral niet te fijn)
Giet de rest van de olijfolie erover en bestrooi met basilicum.
Serveer direct.
Bron: Lidl
0 reacties:
Een reactie posten