Falafel
Ingredienten:
4 personen
Met zelf falafel word nog wel eens de fout gemaakt om kikkererwten uit blik te gebruiken
NIET DOEN....
De falafel word dan te nat en valt met frituren uit elkaar.
Gebruik de gewone ongekookte kikkererwten.
Staat in de supermarkt bij de peulvruchten.
Dit balletje is lekker in het pittabroodje ....
maar ook met stamppot of als hartig hapje tussendoor.
Zeker eens proberen....erg lekker
1 kg kikkererwten (géén blikerwten)
2 uien, gesnipperd
5 teentjes knoflook, fijngehakt
1 bosje peterselie, grof gehakt
1 bosje koriander, grof gehakt
1 groene peper, zonder zaadjes, grof gesneden
3 eetlepels kurkuma
3 eetlepels komijnpoeder
2 eetlepels korianderzaad
1½ theelepel bakpoeder
olie om te frituren
Bereiden:
Laat de kikkererwten in ruim water 1 a 2 dagen weken in de koelkast.
Pureer de uitgelekte kikkererwten met de rest van de ingrediënten
(behalve de olie)
en wat zout en peper in de keukenmachine tot een pasta.
Proef of de falafel goed op smaak is.
Verhit de frituurolie in een frituurpan of wok tot 180ºC of tot een blokje brood goudbruin kleurt.
Vorm met twee natte lepels bolletjes van de kikkererwtenpasta
Frituur ze met 4-5 tegelijk goudbruin en knapperig.
Serveertips:
Serveer met zijdezachte hummus
Knoflooksaus
Pittige tahinasaus
Frisse salades en
Zoutzure pepers en komkommers.
Erbij versgebakken pitabroodjes.
Bron: Smulweb
1 reacties:
hallo Jeanne, dank je voor het lekkere recept. ik heb wel blik kikkererwten gebruikt omdat ik ze in de oven bak... of in de koekepan met klein scheutje olie. ga zo door met lekker koken, Groetjes Michiel
Een reactie posten