Kip Tostado met Zwarte Bonen Quacamole en Salsa Fresca
Tostada is een Spaans woord voor getoast.
Meestal is dat een plat of komvormig tortilla wat is gefrituurd
Je kunt tortilla`s in de oven doen....
Maar frituren is de traditionele manier
Je kunt ze ook kant en klaar kopen...maar zelf gefrituurde tortilla is lekkerder
Verhit hiervoor een koekenpan ca 1 cm plantaardige olie
Doe de tortilla hierin en draai hem halverwege voorzichtig een keer om
Pas op met spatten....
Haal de tortilla uit de olie en laat uitlekken
Ingredienten:
Kip:
2 grote kipfilets
1/4 cup limoensap
2 eetlepels olie
1 & 1/2 theelepel chilipoeder
2 knoflookteentjes (fijn gehakt)
1 & 1/2 theelepel komijnpoeder
1/2 theelepel zout
1/4 theelepel verse peper
Salsa Fresca:
6 pruim tomaten (Roma)(van zaadjes ontdaan en in stukjes)
1 blikje kleine tomaatjes(uitgelekt en klein gesneden)
1/2 kleine rode ui (fijn gehakt)
1/2 cup verse koriander (fijn gehakt)
1 a 2 jalapeno pepertjes (van zaadjes ontdaan en fijn gehakt)
2 knoflookteentjes (fijn gehakt)
1 limoen (sap)
zout en verse peper.
Zwarte Bonen Salsa:
2 grote avocado`s (ontpit en van schil ontdaan)
3 eetlepels limoensap
2 lenteuitjes (in ringetjes)
2 knoflookteentjes (geperst)
1/4 cup koriander (fijn gehakt)
Tabasco
Zout & verse peper
1 blikje zwarte bonen
Verder nodig:
6 tostado`s of tortilla`s (gefrituurd of in de oven geroosterd)
Dun gesneden romain sla
1 cup verkruimelde kaas (feta of andere kaas)
koriandertakjes
Jalapeno peper in ringetjes (zonder zaadjes)
Limoenpartjes
Bereiden:
Doe de ingredienten voor de kip en de kip in een koelkast doos .
Hussel dit goed door elkaar en laat ca 3 a 4 uur in de koelkast marineren
Maak de gril of grilpan heet op medium hitte
Grill de kipfilet bruin en gaar...
Laat even rusten 3 a 4 minuten en snijd de filets in dunne plakjes
Salsa Fresco:
Doe alle ingredienten in een kom en hussel door elkaar
Zet opzij.
Quacamole:
Doe alle ingredienten voor de quacamole in een keukenmachine of blender
Gebruik de pulseknop om alles goed te mixen
Doe in een kom
Voeg de uitgelekte zwarte boontjes toe en schep deze erdoor.
Smeer de tostado`s in met de quacamole
Doe de kipreepjes erop en hierop de salsa, sla en kaas
Serveer met koriandertakje, jalopena pepertjes en limoen partjes
Bron: From a Chefs kitchen
0 reacties:
Een reactie posten