Zalm Avocado Salade
Ik ben gek op salade`s...
Op het bloggie van Blondelish vond ik dit recept.
Deze ziet er ook goed uit en lijkt me erg yummie
Je kunt hier ook mee expirimenteren
Gebruik eens kaas, garnalen of gerookte kip i.p.v zalm
Je krijgt gelijk een heel andere salade.
Hier onder het recept kun je kijken hoe het recept word gemaakt.
Ingredienten:
450 gram graatloze zalm zonder vel
4 hard gekookte eieren
8 plakjes bacon
1 grote avocado (ontdaan van pit en schil en in stukjes)
1/3 cup pitloze olijven
1/2 komkommertje (dun gesneden)
2 eetlepels bieslook (in stukjes gehakt)
2 eetlepels dille (fijn gehakt)
Citroen Dressing:
1 citroen (het sap)
3 eetlepels olijfolie
1/2 theelepel oregano (gedroogd)
1/2 theelepel chilivlokken
zeezout & verse peper
Bereiden:
Kruid de zalm met peper en zout aan beide kanten
Bak de bacon tot ze knapperig is ( ca 3 a 4 minuten aan elke kant)
Haal uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier
Bak de zalm in het vet van de bacon
Elke kant ca 4 a 5 minuten
Hangt van de dikte van de filets af.
Zet opzij op een mooi bord of platte schaal en gebruik 2 vorken om de zalm uit elkaar te halen
Zodat je mooie brokken hebt
Voeg de andere ingredienten toe (zie foto)
Doe in een kommetje de ingredienten voor de dressing
Hussel goed door...tot een mooie egale dressing
Voor het serveren druppel je de dressing over de salade
0 reacties:
Een reactie posten