Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
RSS
hello1


Welkom op mijn bloggie....

Omdat mijn website "klik" SMULPAAPJE "klik" al vol zit
met recepten en produchtinfo....

Ben ik dit bloggie begonnen.

Hier vind je recepten en een babbeltje.


Heb je zelf een leuk recept?

Stuur het me op. ....

En ik kijk of ik het kan plaatsen (met jou naam erbij natuurlijk)

In de linker colum kun je alles vinden wat er op mijn bloggie staat,

Kijk onder Index voor de recepten die er zijn

Kijk ook eens bij de * feestelijke recepten* op


christmastimebanner

Mijn blog met meer feestelijke recepten en sfeertips ....


Er kan altijd iets van je gading bijzitten.

Ik hoop dat je vind wat je zoekt.

Anders kun je me altijd nog een mailtje sturen.

Klik hiervoor rechts in de colum op Stuur Email

Alle recepten zijn voor 4 personen.

Zo niet.... dan zet ik het erbij



Er word veel gebruik gemaakt van "cups" in de recepten

Voor uitleg kun je HIER even kijken


Veel plezier bij het rondkijken en koekeloeren in mijn pannetjes

Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat in het

"klik" Gastenboek"klik"

gastenboek



~*~*~*~

~*~*~*~*
wijn6

Over Wijn.....


Er word me nog wel eens per email advies gevraagd over wijn.

Er word me dan allerlei advies gevraagd,

En daar ben ik niet de juiste persoon
voor.

Ik hou n.l. niet zo van wijn.

Wijn drinken doe ik mischien 3 a 4 keer per jaar

Wijn is iets persoonlijks.....

Als ik wijn drink dan het liefst wit

En champagne vind ik niet te pruimen

Een koele rose gaat nog....

Dus ook voor wijn geld...smaken verschillen.

Mijn advies is dan ook ga naar een goede slijterij of bezoek een wijnproeverij....

Zij kunnen je goed adviseren welke wijn waarbij lekker is.

Je weet welke wijn je dan lekker vind en die kun je dan kopen.

Heb ik een recept met een wijnadvies dan zet ik het er uiteraard bij

Info over slijterijen en wijnproeverijen kun je op internet vinden

Ik hou het ondertussen bij andere bubbels....

~* ~* ~ * ~

Mijn Ebook over Zelf Likeur Maken....
te verkrijgen bij o.a.


likeurboekje

Mijn uitgever:

van Duuren

Bol.com

en Bruna




~*~*~*~


ZOEK JE EEN RECEPT .....VUL DE NAAM HIER ONDER IN VAN HET RECEPT

handje




Pokebowl met Haring en Bietjes


Pokebowl met Haring en Bietjes

Poké Bowl:(spreek uit Pokay) 
Wat is het....?
De naam zegt het al: Poké eet je uit een bowl, een kommetje dus.
Lekker handig! 
Maar wat is zo’n Poké Bowl precies? 
De gezonde foodhype komt overgewaaid uit Hawaï, waar het een eeuwenoud traditioneel gerecht is. 
Het Hawaïiaanse woord poké betekent letterlijk “in stukjes snijden” en verwijst naar het hoofdingrediënt van de traditionele Poké Bowl: rauwe vis. 
De basis voor elke Poké Bowl is verse vis en groentjes bovenop een portie kleefrijst. 
Voeg daarbij een scheutje sojasaus en sesamolie bij en je hebt Hawaï in een kommetje! 
Als standaard afwerking besprenkel je de bowl met sesamzaadjes of lente-ui.

Ingredienten:
2 personen

200 gram sushirijst
zout en peper
50 ml + 1 el sushiazijn
2 eetlepels sesamzaad
2 voorgekookte rode bieten
4 haringen
4 snackkomkommers
1/2 bosje radijzen
60 gram pittige kiemgroenten
2 theelepels sesamolie
3 eetlepels Japanse sojasaus
ingelegde gember
wasabi

Bereiden:

Spoel de rijst tot het water helder is.
Bereid de sushirijst met 400 ml water en zout in de rijstkoker of volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan lichtbruin.
Snijd de bieten in blokjes.
Snijd de haringen in blokjes.
Schaaf de komkommers in linten en rol op.
 Maak de biet aan met een scheutje sushiazijn, zout en peper.
Snijd de radijsjes in plakjes of partjes. 
Of maak er kroontjes van door de radijsje overlangs zigzag in te snijden en beide helften voorzichtig van elkaar los te trekken.
Spreid de gekookte rijst uit over een wijde schaal en laat afkoelen.
 Besprenkel de afgekoelde rijst met de sushiazijn. Schep om, zodat alle korrels mooi gaan glanzen.
Meng de sesamolie met de sojasaus.
Schep de rijst in de bowl.
 Rangschik de biet, kiemgroenten, haring, komkommer, radijs en gember erop. Bestrooi met het geroosterde sesamzaad.
 Druppel wat van de sojasesamdressing over het gerecht. 
Geef er wasabi bij.

Bron: 24 Kitchen


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 reacties:

Populaire berichten