Pokebowl met Haring en Bietjes
Poké Bowl:(spreek uit Pokay)
Wat is het....?
De naam zegt het al: Poké eet je uit een bowl, een kommetje dus.
Lekker handig!
Maar wat is zo’n Poké Bowl precies?
De gezonde foodhype komt overgewaaid uit Hawaï, waar het een eeuwenoud traditioneel gerecht is.
Het Hawaïiaanse woord poké betekent letterlijk “in stukjes snijden” en verwijst naar het hoofdingrediënt van de traditionele Poké Bowl: rauwe vis.
De basis voor elke Poké Bowl is verse vis en groentjes bovenop een portie kleefrijst.
Voeg daarbij een scheutje sojasaus en sesamolie bij en je hebt Hawaï in een kommetje!
Als standaard afwerking besprenkel je de bowl met sesamzaadjes of lente-ui.
Ingredienten:
2 personen
200 gram sushirijst
zout en peper
50 ml + 1 el sushiazijn
2 eetlepels sesamzaad
2 voorgekookte rode bieten
4 haringen
4 snackkomkommers
1/2 bosje radijzen
60 gram pittige kiemgroenten
2 theelepels sesamolie
3 eetlepels Japanse sojasaus
ingelegde gember
wasabi
Bereiden:
Spoel de rijst tot het water helder is.
Bereid de sushirijst met 400 ml water en zout in de rijstkoker of volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan lichtbruin.
Snijd de bieten in blokjes.
Snijd de haringen in blokjes.
Schaaf de komkommers in linten en rol op.
Maak de biet aan met een scheutje sushiazijn, zout en peper.
Snijd de radijsjes in plakjes of partjes.
Of maak er kroontjes van door de radijsje overlangs zigzag in te snijden en beide helften voorzichtig van elkaar los te trekken.
Spreid de gekookte rijst uit over een wijde schaal en laat afkoelen.
Besprenkel de afgekoelde rijst met de sushiazijn. Schep om, zodat alle korrels mooi gaan glanzen.
Meng de sesamolie met de sojasaus.
Schep de rijst in de bowl.
Rangschik de biet, kiemgroenten, haring, komkommer, radijs en gember erop. Bestrooi met het geroosterde sesamzaad.
Druppel wat van de sojasesamdressing over het gerecht.
Geef er wasabi bij.
Bron: 24 Kitchen
0 reacties:
Een reactie posten