Citroen Pannekoeken
Ha...Pannenkoeken
Wie lust ze nu niet...dat zijn er maar weinige
Toen mijn kids klein waren en het budget nijpend was.....
Aten we pannenkoeken....
Dat was groot feest voor ze...vriendjes mochten meeeten
Wat dubbel feest was
Pannenkoeken tijd was voor mij nooit leuk...de bodem van de portemonnee in zicht
En toch iets verzinnen wat rap naar binnen ging
Bloem, stroop, jam, eieren en melk had ik altijd in huis
Dus dan had je al gauw pannenkoeken op het menu staan
Als ik zei Jongens... Pannenkoekentijd....
Ging er gejuich op...Hoera Pannenkoekentijd...
We eten nu pannenkoeken als we daar trek in hebben
Maar soms hebben we het er wel eens over
En het laat me glimlachen als ik dan terug denk aan de glunderende snuitjes
als het eens Pannenkoekentijd was.....
Ingredienten
1 1/4 cups bloem
2 eetlepels suikerr2 theelepels bakpoeder
1/2 theelepel zout
1 cup melk
2 eetlepels boter (gesmolten en afgekoeld)
1 ei
1 eidooier
rasp van 1 limoen
rasp van 1 sinaasappel
rasp van 1 citroen
Citroensiroop
Slagroom
Bereiden
Mix de bloem, suiker, bakpoeder en zout in een grote kom
Klop het ei en de eidooier met de melk, boter en de rasp van de citrusvruchtenDoe de droge ingredienten erbij en mix tot het is opgenomen, maar nog iets klonterig is
Zet de koekenpan op het vuur met klontje boter
Laat heet worden en schep er een flinke lepel beslag in
Bak tot er luchtbellen verschijnen en de onderkant bruin is
Keer de pannenkoek om
Bak deze kant ook goudbruin
Doe de pannenkoeken op een bord en zet ze tot gebruik in een warme oven
Ingredienten
1/2 cup maple syrup
sap van 1 citroen sap van i limoen
sap van 1 sinaasappel
1/2 theelepel kaneel
Bereiden:
Doe alle ingredienten in een steelpan
Breng aan de kookZet het vuur laag en laat 5 minuten pruttelen
Laat afkoelen
Serveer de pannenkoeken met een klontje boter en giet er citroen siroop over
Foto: Internet
0 reacties:
Een reactie posten