Pompoen Chili
Ingredienten
750 gram runderlapjes in stukken van ca 2 cm
2 blik rode kidney bonen met vocht
1 pond pompoenpuree
2 blikjes gepelde tomaten
1/2 liter bouillon
1 grote ui, gesnipperd
1 grote groene paprika (schoongemaakt en gesneden)
2 teentjes knoflook (gehakt)
3 theelepel komijn
1 theelepel chili poeder
1 theelepel zout
1 theelepel peper
2 theelepels gedroogde koriander
2 theelepels gedroogde oregano
Bereiding:
Bruin het vlees in een grote soeppan even aan.
Doe de uien, paprika en knoflook erbij
Bak de uien tot ze doorzichtig zijn
Doe de bouillon, bonen, pompoenpuree, tomaten en de kruiden erbij
Roer alles goed door.
Doe er peper en zout bij naar smaak
Laat de chili sudderen voor 1 uur,
Roer af en toe goed door zodat de bonen niet aanbranden
Slowcooker methode
Bruin het vlees aan in een braadpan
Bruin het vlees aan in een braadpan
Doe de uien,knoflook en paprika erbij
Bak de uien tot ze doorzichtig zijn
Doe in de slowcooker
Voeg de andere ingredienten toe
Zet de cooker op laag voor ca 6 a 8 uur
of 4 uur op hoog
0 reacties:
Een reactie posten