Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
RSS
hello1


Welkom op mijn bloggie....

Omdat mijn website "klik" SMULPAAPJE "klik" al vol zit
met recepten en produchtinfo....

Ben ik dit bloggie begonnen.

Hier vind je recepten en een babbeltje.


Heb je zelf een leuk recept?

Stuur het me op. ....

En ik kijk of ik het kan plaatsen (met jou naam erbij natuurlijk)

In de linker colum kun je alles vinden wat er op mijn bloggie staat,

Kijk onder Index voor de recepten die er zijn

Kijk ook eens bij de * feestelijke recepten* op


christmastimebanner

Mijn blog met meer feestelijke recepten en sfeertips ....


Er kan altijd iets van je gading bijzitten.

Ik hoop dat je vind wat je zoekt.

Anders kun je me altijd nog een mailtje sturen.

Klik hiervoor rechts in de colum op Stuur Email

Alle recepten zijn voor 4 personen.

Zo niet.... dan zet ik het erbij



Er word veel gebruik gemaakt van "cups" in de recepten

Voor uitleg kun je HIER even kijken


Veel plezier bij het rondkijken en koekeloeren in mijn pannetjes

Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat in het

"klik" Gastenboek"klik"

gastenboek



~*~*~*~

~*~*~*~*
wijn6

Over Wijn.....


Er word me nog wel eens per email advies gevraagd over wijn.

Er word me dan allerlei advies gevraagd,

En daar ben ik niet de juiste persoon
voor.

Ik hou n.l. niet zo van wijn.

Wijn drinken doe ik mischien 3 a 4 keer per jaar

Wijn is iets persoonlijks.....

Als ik wijn drink dan het liefst wit

En champagne vind ik niet te pruimen

Een koele rose gaat nog....

Dus ook voor wijn geld...smaken verschillen.

Mijn advies is dan ook ga naar een goede slijterij of bezoek een wijnproeverij....

Zij kunnen je goed adviseren welke wijn waarbij lekker is.

Je weet welke wijn je dan lekker vind en die kun je dan kopen.

Heb ik een recept met een wijnadvies dan zet ik het er uiteraard bij

Info over slijterijen en wijnproeverijen kun je op internet vinden

Ik hou het ondertussen bij andere bubbels....

~* ~* ~ * ~

Mijn Ebook over Zelf Likeur Maken....
te verkrijgen bij o.a.


likeurboekje

Mijn uitgever:

van Duuren

Bol.com

en Bruna




~*~*~*~


ZOEK JE EEN RECEPT .....VUL DE NAAM HIER ONDER IN VAN HET RECEPT

handje




Engadiner Notentaart

Photobucket

Engadiner nusstorte

Ingredienten
Voor het deeg:
200 gram bloem
100 gram suiker
snufje zout
1 ei + 1 eidooier(voor het bestrijken)
100 gram koude boter
(+extra om en te vetten)
Voor de vulling:
300 gram walnoten
300 gram suiker
100 gram honing
40 gram margarine
2 dl room

Bereiding:
Zeef de bloem in een kom en doe de suiker en het zout erbij
Meng het ei erdoor en voeg de boter toe
Kneed met koude handen het mengsel tot een deeg
Maak er een afgeplatte bal van en wikkel in plasticfolie
Zet in de koelkast (ca 1 uurtje)
Verwarm de oven voor op 190 graden
Hak de walnoten grof
Laat in een pannetje met dikke bodem de suiker,honing en margarine al roerend op laag vuur smelten
Voeg de room en noten toe
Blijf roeren tot een dikke pasta ontstaat
Laat halfuurtje op laag vuur zachtjes koken
Laat de massa afkoelen
Bestuif het aanrecht met bloem en haal het deeg uit de koeling
Rol ruim de helft van het deeg tot een ronde lap (doorsnee 28cm)
Vet de bodem en de rand van bakvorm (23 cm) in met margarine
Bekleed de vorm met het deeg
Schep het notenmengsel erin
Rol de rest van het deeg uit tot een ronde lap (24 cm) en dek de taart hiermee af
Druk de deegranden goed aan en bestrijk de bovenkant met losgeklopt eidooier
Prik met een vork gaatjes in de bovenkant en teken met de achterkant van vork een patroontje op
Zet de taart iets onder het midden van de oven
Bak hem in 40 a 45 minuten gaar
Laat hem afkoelen
Serveer in kleine puntjes
Bron:Season`s

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 reacties:

Populaire berichten