Engadiner nusstorte
Ingredienten
Voor het deeg:
200 gram bloem
100 gram suiker
snufje zout
1 ei + 1 eidooier(voor het bestrijken)
100 gram koude boter
(+extra om en te vetten)
Voor de vulling:
300 gram walnoten
300 gram suiker
100 gram honing
40 gram margarine
2 dl room
Bereiding:
Zeef de bloem in een kom en doe de suiker en het zout erbij
Meng het ei erdoor en voeg de boter toe
Kneed met koude handen het mengsel tot een deeg
Maak er een afgeplatte bal van en wikkel in plasticfolie
Zet in de koelkast (ca 1 uurtje)
Verwarm de oven voor op 190 graden
Hak de walnoten grof
Laat in een pannetje met dikke bodem de suiker,honing en margarine al roerend op laag vuur smelten
Voeg de room en noten toe
Blijf roeren tot een dikke pasta ontstaat
Laat halfuurtje op laag vuur zachtjes koken
Laat de massa afkoelen
Bestuif het aanrecht met bloem en haal het deeg uit de koeling
Rol ruim de helft van het deeg tot een ronde lap (doorsnee 28cm)
Vet de bodem en de rand van bakvorm (23 cm) in met margarine
Bekleed de vorm met het deeg
Schep het notenmengsel erin
Rol de rest van het deeg uit tot een ronde lap (24 cm) en dek de taart hiermee af
Druk de deegranden goed aan en bestrijk de bovenkant met losgeklopt eidooier
Prik met een vork gaatjes in de bovenkant en teken met de achterkant van vork een patroontje op
Zet de taart iets onder het midden van de oven
Bak hem in 40 a 45 minuten gaar
Laat hem afkoelen
Serveer in kleine puntjes
Bron:Season`s
0 reacties:
Een reactie posten