Stifado
Een lekkere Griekse stoofschotel.
Ingredienten :
1 kilo sjalotjes
1kilo in blokjes gesneden rundvlees
2 eetlepels gedroogd oregano
2 Kaneel stokjes
3 laurier blad
4 eetlepels olijfolie
wijn droog rood 0,2 l
4 tenen knoflook geperst
2eetlepels bruine suiker
2 takjes rozemarijn
2 blikjes tomaten puree
peper korrels (handje)
zout (na smaak toevoegen)
Ingredienten :
1 kilo sjalotjes
1kilo in blokjes gesneden rundvlees
2 eetlepels gedroogd oregano
2 Kaneel stokjes
3 laurier blad
4 eetlepels olijfolie
wijn droog rood 0,2 l
4 tenen knoflook geperst
2eetlepels bruine suiker
2 takjes rozemarijn
2 blikjes tomaten puree
peper korrels (handje)
zout (na smaak toevoegen)
Benodigdheden:
een goede braad pan
Bereiding:
Doe de olie in de pan verhit het en braad het vlees in blokjes gesneden rondom dicht.
Gooi de kaneel, laurierblad, knoflook, peperkorrels en de oregano erbij braad paar minuten door en blus het met rode wijn af.
En voeg tomaten puree verdund in een 1 dl heet water en de takjes rozemarijn erbij.
Laat het vlees gecontroleerd door sudderen 1 ½ uur lang, voeg indien nodig water toe.
Na een 1 ½ uur voegt men de schone sjalotjes heel erbij zorg dat ze onder het vocht verdwijnen doormiddel van eventueel water toe te voegen.
Voeg bruine suiker toe(2 a 3 eetlepels) en laat het nog eens een half uur door sudderen tot de uitjes zacht zijn (haal wel naar een half uur sudderen de rozemarijn en de kaneelstokjes eruit)
Lekker met stokbrood zilvervlies rijst of friet of gekookte aardappels.
een goede braad pan
Bereiding:
Doe de olie in de pan verhit het en braad het vlees in blokjes gesneden rondom dicht.
Gooi de kaneel, laurierblad, knoflook, peperkorrels en de oregano erbij braad paar minuten door en blus het met rode wijn af.
En voeg tomaten puree verdund in een 1 dl heet water en de takjes rozemarijn erbij.
Laat het vlees gecontroleerd door sudderen 1 ½ uur lang, voeg indien nodig water toe.
Na een 1 ½ uur voegt men de schone sjalotjes heel erbij zorg dat ze onder het vocht verdwijnen doormiddel van eventueel water toe te voegen.
Voeg bruine suiker toe(2 a 3 eetlepels) en laat het nog eens een half uur door sudderen tot de uitjes zacht zijn (haal wel naar een half uur sudderen de rozemarijn en de kaneelstokjes eruit)
Lekker met stokbrood zilvervlies rijst of friet of gekookte aardappels.
1 reacties:
gaan we vanavond maken ...we zijn benieuwd
Een reactie posten