Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
RSS
hello1


Welkom op mijn bloggie....

Omdat mijn website "klik" SMULPAAPJE "klik" al vol zit
met recepten en produchtinfo....

Ben ik dit bloggie begonnen.

Hier vind je recepten en een babbeltje.


Heb je zelf een leuk recept?

Stuur het me op. ....

En ik kijk of ik het kan plaatsen (met jou naam erbij natuurlijk)

In de linker colum kun je alles vinden wat er op mijn bloggie staat,

Kijk onder Index voor de recepten die er zijn

Kijk ook eens bij de * feestelijke recepten* op


christmastimebanner

Mijn blog met meer feestelijke recepten en sfeertips ....


Er kan altijd iets van je gading bijzitten.

Ik hoop dat je vind wat je zoekt.

Anders kun je me altijd nog een mailtje sturen.

Klik hiervoor rechts in de colum op Stuur Email

Alle recepten zijn voor 4 personen.

Zo niet.... dan zet ik het erbij



Er word veel gebruik gemaakt van "cups" in de recepten

Voor uitleg kun je HIER even kijken


Veel plezier bij het rondkijken en koekeloeren in mijn pannetjes

Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat in het

"klik" Gastenboek"klik"

gastenboek



~*~*~*~

~*~*~*~*
wijn6

Over Wijn.....


Er word me nog wel eens per email advies gevraagd over wijn.

Er word me dan allerlei advies gevraagd,

En daar ben ik niet de juiste persoon
voor.

Ik hou n.l. niet zo van wijn.

Wijn drinken doe ik mischien 3 a 4 keer per jaar

Wijn is iets persoonlijks.....

Als ik wijn drink dan het liefst wit

En champagne vind ik niet te pruimen

Een koele rose gaat nog....

Dus ook voor wijn geld...smaken verschillen.

Mijn advies is dan ook ga naar een goede slijterij of bezoek een wijnproeverij....

Zij kunnen je goed adviseren welke wijn waarbij lekker is.

Je weet welke wijn je dan lekker vind en die kun je dan kopen.

Heb ik een recept met een wijnadvies dan zet ik het er uiteraard bij

Info over slijterijen en wijnproeverijen kun je op internet vinden

Ik hou het ondertussen bij andere bubbels....

~* ~* ~ * ~

Mijn Ebook over Zelf Likeur Maken....
te verkrijgen bij o.a.


likeurboekje

Mijn uitgever:

van Duuren

Bol.com

en Bruna




~*~*~*~


ZOEK JE EEN RECEPT .....VUL DE NAAM HIER ONDER IN VAN HET RECEPT

handje




Baba Ghanoush


Baba Ganoush

De geroosterde aubergine geeft deze libanese dip zijn autentieke smaak
Het is de moeite om de aubergine eerst zwart te roosteren om de rokerige smaak te krijgen.
Dit kan ook onder de grill....

Ingredients

3 medium eggplants
1½ eetlepel tahini (sesampasta) 
1 eetlepel citroensap 
1–2  knoflookteentjes
2 theelepels zout 
1 eetlepel extra virgin olijfolie
1 theelepel zoete paprikapoeder
Platte peterselie (fijngehakt) 
Tomaten (ontveld en pitjes eruit, in blokjes)

Bereiden:

Grill de aubergines boven het vuur of gasvlam tot ze zwart geblakerd zijn en zacht van binnen
Doe ze ca 10 minuten in een kom koud water tot ze zijn afgekoeld
Haal het zwart geblakerde vel eraf.
Doe ze in een vergiet en laat ze uitlekken (15 a 20 minuten)
Doe de aubergine in een keukenmachine met de tahini, citroensap, knoflook en zout
Laat draaien tot een cremig geheel
Kijk of er nog tahini, zout of citroensap bij moet.
Doe de dip in een kom en maak in het midden een kuiltje
Besprenkel dit met peterselie en paprikapoeder.
Doe de tomaat erbij en serveer de dip 
Geef er toast, crackers



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 reacties:

Populaire berichten