Baba Ganoush
De geroosterde aubergine geeft deze libanese dip zijn autentieke smaak
Het is de moeite om de aubergine eerst zwart te roosteren om de rokerige smaak te krijgen.
Dit kan ook onder de grill....
Ingredients
3 medium eggplants
1½ eetlepel tahini (sesampasta)
1 eetlepel citroensap
1–2 knoflookteentjes
2 theelepels zout
1 eetlepel extra virgin olijfolie
1 theelepel zoete paprikapoeder
Platte peterselie (fijngehakt)
Tomaten (ontveld en pitjes eruit, in blokjes)
Bereiden:
Grill de aubergines boven het vuur of gasvlam tot ze zwart geblakerd zijn en zacht van binnen
Doe ze ca 10 minuten in een kom koud water tot ze zijn afgekoeld
Haal het zwart geblakerde vel eraf.
Doe ze in een vergiet en laat ze uitlekken (15 a 20 minuten)
Doe de aubergine in een keukenmachine met de tahini, citroensap, knoflook en zout
Laat draaien tot een cremig geheel
Kijk of er nog tahini, zout of citroensap bij moet.
Doe de dip in een kom en maak in het midden een kuiltje
Besprenkel dit met peterselie en paprikapoeder.
Doe de tomaat erbij en serveer de dip
Geef er toast, crackers
0 reacties:
Een reactie posten