Citroen Tijm Cake
Een heerlijke frisse vochtige cake
Iets tussen pudding en cake in.
Lekker met een schepje yoghurt of creme fraiche
Ingredienten:
200 gram boter
100 gram bloem
1 theelepel bakpoeder
100 gram amandelmeel (fijn gemalen amandelen)
4 eieren
1 citroen (alleen de rasp)
1 theelepel tijmblaadjes
Voor de topping:
4 eetlepels suiker
2 grote citroenen (sap)
1/2 theelepel tijmblaadjes
Bereiden:
Warm de oven voor op 160 graden celsius
Bekleed een cakeblik met bakpapier
Doe de boter en suiker in een kom en mix met de mixer tot een cremig en luchtig geheel.
Doe in een andere kom de gezeefde bloem met bakpoeder
Roer dit goed om
Voeg de amandelmeel toe en meng het goed met de bloem.
Klop lichtjes de eieren door en voeg in 2en of 3en toe aan het boter suiker mengsel
Laat de boter het ei goed opnemen voor het 2de gedeelte ei erbij kan.
Lijkt het of het gaat schiften voeg dan beetje bloem door.
Doe de citroenrasp en en de tijmblaadjes in de vijzel en meng dat samen door
Doe dit bij het boter ei mengsel en mix het erdoorheen.
Voeg nu het bloemmengsel toe en mix dit doorelkaar.
Schep het mengsel in het cakeblik en bak de cake in ca 45 minuten goudbruin en gaar.
Doe voor de topping de suiker bij de citroensap en laat het oplossen (op laag het vuur)
Zodra de suiker is opgelost mag de tijmblaadjes erbij.
Prik met een sateprikker gaatjes in de cake zodra het uit de oven komt,
Lepel het citroenstroopje over de cake in de gaatjes
Laat de cake afkoelen
Serveer de cake met een lepel dikke (Griekse) yoghurt of creme fraiche.
0 reacties:
Een reactie posten