Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
RSS
hello1


Welkom op mijn bloggie....

Omdat mijn website "klik" SMULPAAPJE "klik" al vol zit
met recepten en produchtinfo....

Ben ik dit bloggie begonnen.

Hier vind je recepten en een babbeltje.


Heb je zelf een leuk recept?

Stuur het me op. ....

En ik kijk of ik het kan plaatsen (met jou naam erbij natuurlijk)

In de linker colum kun je alles vinden wat er op mijn bloggie staat,

Kijk onder Index voor de recepten die er zijn

Kijk ook eens bij de * feestelijke recepten* op


christmastimebanner

Mijn blog met meer feestelijke recepten en sfeertips ....


Er kan altijd iets van je gading bijzitten.

Ik hoop dat je vind wat je zoekt.

Anders kun je me altijd nog een mailtje sturen.

Klik hiervoor rechts in de colum op Stuur Email

Alle recepten zijn voor 4 personen.

Zo niet.... dan zet ik het erbij



Er word veel gebruik gemaakt van "cups" in de recepten

Voor uitleg kun je HIER even kijken


Veel plezier bij het rondkijken en koekeloeren in mijn pannetjes

Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat in het

"klik" Gastenboek"klik"

gastenboek



~*~*~*~

~*~*~*~*
wijn6

Over Wijn.....


Er word me nog wel eens per email advies gevraagd over wijn.

Er word me dan allerlei advies gevraagd,

En daar ben ik niet de juiste persoon
voor.

Ik hou n.l. niet zo van wijn.

Wijn drinken doe ik mischien 3 a 4 keer per jaar

Wijn is iets persoonlijks.....

Als ik wijn drink dan het liefst wit

En champagne vind ik niet te pruimen

Een koele rose gaat nog....

Dus ook voor wijn geld...smaken verschillen.

Mijn advies is dan ook ga naar een goede slijterij of bezoek een wijnproeverij....

Zij kunnen je goed adviseren welke wijn waarbij lekker is.

Je weet welke wijn je dan lekker vind en die kun je dan kopen.

Heb ik een recept met een wijnadvies dan zet ik het er uiteraard bij

Info over slijterijen en wijnproeverijen kun je op internet vinden

Ik hou het ondertussen bij andere bubbels....

~* ~* ~ * ~

Mijn Ebook over Zelf Likeur Maken....
te verkrijgen bij o.a.


likeurboekje

Mijn uitgever:

van Duuren

Bol.com

en Bruna




~*~*~*~


ZOEK JE EEN RECEPT .....VUL DE NAAM HIER ONDER IN VAN HET RECEPT

handje




Citroen Tijm Cake


Citroen Tijm Cake

Een heerlijke frisse vochtige cake
Iets tussen pudding en cake in.
Lekker met een schepje yoghurt of creme fraiche

Ingredienten:

200 gram boter
100 gram bloem
1 theelepel bakpoeder
100 gram amandelmeel (fijn gemalen amandelen)
4 eieren
1 citroen (alleen de rasp)
1 theelepel tijmblaadjes

Voor de topping:

4 eetlepels suiker
2 grote citroenen (sap)
1/2 theelepel tijmblaadjes

Bereiden:

Warm de oven voor op 160 graden celsius
Bekleed een cakeblik met bakpapier
Doe de boter en suiker in een kom en mix met de mixer tot een cremig en luchtig geheel.
Doe in een andere kom de gezeefde bloem met bakpoeder
Roer dit goed om
Voeg de amandelmeel toe en meng het goed met de bloem.
Klop lichtjes de eieren door en voeg in 2en of 3en toe aan het boter suiker mengsel
Laat de boter het ei goed opnemen voor het 2de gedeelte ei erbij kan.
Lijkt het of het gaat schiften voeg dan beetje bloem door.
Doe de citroenrasp en en de tijmblaadjes in de vijzel en meng dat samen door
Doe dit bij het boter ei mengsel en mix het erdoorheen.
Voeg nu het bloemmengsel toe en mix dit doorelkaar.
Schep het mengsel in het cakeblik en bak de cake in ca 45 minuten goudbruin en gaar.

Doe voor de topping de suiker bij de citroensap en laat het oplossen (op laag het vuur)
Zodra de suiker is opgelost mag de tijmblaadjes erbij.

Prik met een sateprikker gaatjes in de cake zodra het uit de oven komt,
Lepel het citroenstroopje over de cake in de gaatjes
Laat de cake afkoelen
Serveer de cake met een lepel dikke (Griekse) yoghurt of creme fraiche.



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 reacties:

Populaire berichten