Quinoa Linzen en Feta Salade
Vegetarische frisse salade
Lekker met stokbroodje erbij....
Ingredienten:
200 gram quinoa
1 theelepel olijfolie
1 ui (fijn gesnipperd)
2 eetlepels Dragon (grof gehakt)
400 gram linzen (uit blik, gespoeld en goed uitgelekt
1/4 komkommer (geschild en in blokjes)
100 gram feta (verkruimeld)
6 lenteuitjes
1 sinaasappel (rasp en sap)
1 eetlepel wijnazijn
Bereiden:
Kook de quinoa in een pan water gaar in ca 15 minuten.
Giet in een zeef en laat ze uitlekken
Zet opzij om af te koelen.
Doe in een grote pan de olie en laat de ui daarin bakken tot ze glazig is,
Voeg de dragon toe en roer goed door
Haal van het vuur
Roer de gebakken ui in de afgekoelde quinoa
Voeg de linzen, komkommer, feta, lenteuitjes en het sap en rasp van de sinaasappel en de wijnazijn.
Schep alles voorzichtig door elkaar en breng op smaak met eventueel peper en zout.
Serveer de pilav koel
TIP:
Kook de quinoa in bouillon of voeg een bouillonblokje toe aan het water.
0 reacties:
Een reactie posten