Dit recept is van Joke een internetvriendin
En je eet je vingers erbij op.
Dus maak maar lekker veel
Het smaakt ook heerlijk bij een karbonaadje of kipfiletje
Note van Joke:
Mijn lekkere recept van geflambeerde Stroganoffsaus.
Heb het opgeschreven toen iemand het voor ons aan tafel kwam bereiden voor bij een Chateau Briand.
Eet smakelijk.....Joke
Stroganoff Saus
Ingrediënten:
Boter(eventueel roomboter)
1 ui grof gesneden
1/2 courgette in reepjes gesneden
1 rode paprika in reepjes gesneden
1 theel bouillonpoeder of 1/2 vleesbouillontablet
1 eetl paprikapoeder
tabasco
gemalen peper en gemalen zeezout naar smaak
champignons
ongeveer 2dl room
gedroogde bieslook of verse
1 borrelglas whisky
ongeveer 2 dl tomatenketchup
3 tenen knoflook (in het restaurant gebruikte ze knoflookpasta)
Worchestersauce
Bereidingswijze:
Laat de boter in de sauspan smelten en bak hier de uien in aan.
Doe de knoflooktenen door de knoflookpers erbij en bak even mee, en ook de champignons, paprika en de gourgette, en bak dit even aan, samen met de paprikapoeder.
Doe dan ook de tomatenketchup, tabasco en de bouillonpoeder erbij en breng dit aan de kook.
Doe de room erbij en laat aan de kook komen, eventueel wat water erbij doen.
Doe de whisky in een grote soeplepel en verwarm dit boven de gasvlam, en zodra het warm is de vlam erin laten komen (LET OP AFZUIGKAP UIT DOEN) doe dan gelijk de whisky bij de stroganoffsaus en laat alles zachtjes een paar minuten doorkoken.
De vlammatjes van de alcohol zie je geleidelijk verdwijnen.
Breng op smaak met gemalen zout en gemalen peper en tabasco en worchestersauce en doe de bieslook erbij.
Bron: Joke
Dank je wel Joke voor dit heerlijke recept.
Fijn dat ik het hier neer mocht zetten.
0 reacties:
Een reactie posten