Cannoli....
Een cannoli is een gebakje en dessert uit de Siciliaanse keuken.
Het bestaat uit een gerold koekje dat gevuld is met room.
Een cannoli mag pas net voor het serveren gevuld worden anders wordt het zacht.
In het Siciliaans wordt het een cannolu genoemd dat klein buisje betekent.
Het gerecht stamt mogelijk uit de stad Caltanissetta of Palermo.
Ingrediënten
Voor 14 hoorntjes:
200 gram bloem 35 gram poedersuiker
35 gram boter
2 eetlepels zoete sherry -
2 eetlepels sterke, zwarte koffie
frituurolie
vormpjes om de hoorntjes
te maken
Vulling:
350 gram mascarpone
70 gram gezeefde poedersuiker 30 gram gehakte pistachenoten
60 gram gehakte gekonfijte sinaasappelschil
Afwerking: poedersuiker
Maak eerst het deeg klaar.
Zeef de bloem en de poedersuiker in een kom.
Meng er de boter door, en roer er de sherry en de koffie in.
Roer tot het deeg zacht en elastisch wordt. Bedek de kom en laat 30 minuten rusten.
Strooi bloem op je werkvlak en rol het deeg tot een fijne laag.
Snij het deeg in 14 vierkanten van 9 cm.
Vet de vormpjes in en leg het deeg errond om de hoorntjes te maken.
Maak de uiteinden nat en plooi ze samen
Laat ze 1 à 2 minuten bakken tot ze krokant en goudbruin zijn.
Laat de hoorntjes uitlekken op een stukje keukenpapier en schuif ze daarna van de vorm.
Laat ze afkoelen.
De vulling maak je in een kom.
Klop de mascarpone en meng er de poedersuiker, de noten en de gekonfijte sinaasappelschil door. Vul de hoorntjes en en bestrooi met poedersuiker.
Dien binnen de 2 uur op.
Tenminste......
als je zo lang kunt wachten............
Bron: Internet
0 reacties:
Een reactie posten