Elzasser Choucroute
1 ui
2 teen knoflook ( geperst)
1 kg zuurkool van het vat
2 blaadjes laurier
10 jeneverbessen
15 gekneusde zwarte peperkorrels
1 fles droge witte wijn
5 ons casselerrib ( rauw)
verse worst
2 flinke stukken zuurkoolspek
Aardappelpuree:
500 gr mooie aardappelen
handjevol fijn gesneden peterselie
scheutje truffelolie
peper en zout
melk en/of room
1ei
Nootmuskaat
Bereiding:
Fruit de grof gesneden ui in de boterca 2 min glazig laten worden in pan met dikke bodem
Leg hier het spek op. Maak de zuurkool met 2 vorken los en leg deze voor de helft op het spek
Voeg de helft van de laurier, jeneverbes en peperkorrels toe en leg hierop de casselerrib
Doe de rest van de zuurkool erop en voeg de andere helft van laurier, jeneverbes en de peperkorrels toe.
De verse worst erop en schenk de wijn over het geheel.
Laat heel langzaam op temperatuur komen ( niet op hoog vuur dus !) en minimaal 2 uur sudderen.
Aardappelpuree.
Afgieten en uitdampen
Stamp de aardappelen fijn (of haal ze door de pureeknijper)
Voeg de boter toe en vers geraspte nootmuskaat
Meng er een zoveel melk of room door tot de puree smeuig is
Schep de peterselie en truffelolie door de puree
En breng verder op smaak met peper en zout
Schep de aardappelpuree en de zuurkool op een grote schaal
Verdeel het vlees en de worst over de zuurkool
Serveer dit gerecht dampend met roggebrood
0 reacties:
Een reactie posten