Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
RSS
hello1


Welkom op mijn bloggie....

Omdat mijn website "klik" SMULPAAPJE "klik" al vol zit
met recepten en produchtinfo....

Ben ik dit bloggie begonnen.

Hier vind je recepten en een babbeltje.


Heb je zelf een leuk recept?

Stuur het me op. ....

En ik kijk of ik het kan plaatsen (met jou naam erbij natuurlijk)

In de linker colum kun je alles vinden wat er op mijn bloggie staat,

Kijk onder Index voor de recepten die er zijn

Kijk ook eens bij de * feestelijke recepten* op


christmastimebanner

Mijn blog met meer feestelijke recepten en sfeertips ....


Er kan altijd iets van je gading bijzitten.

Ik hoop dat je vind wat je zoekt.

Anders kun je me altijd nog een mailtje sturen.

Klik hiervoor rechts in de colum op Stuur Email

Alle recepten zijn voor 4 personen.

Zo niet.... dan zet ik het erbij



Er word veel gebruik gemaakt van "cups" in de recepten

Voor uitleg kun je HIER even kijken


Veel plezier bij het rondkijken en koekeloeren in mijn pannetjes

Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat in het

"klik" Gastenboek"klik"

gastenboek



~*~*~*~

~*~*~*~*
wijn6

Over Wijn.....


Er word me nog wel eens per email advies gevraagd over wijn.

Er word me dan allerlei advies gevraagd,

En daar ben ik niet de juiste persoon
voor.

Ik hou n.l. niet zo van wijn.

Wijn drinken doe ik mischien 3 a 4 keer per jaar

Wijn is iets persoonlijks.....

Als ik wijn drink dan het liefst wit

En champagne vind ik niet te pruimen

Een koele rose gaat nog....

Dus ook voor wijn geld...smaken verschillen.

Mijn advies is dan ook ga naar een goede slijterij of bezoek een wijnproeverij....

Zij kunnen je goed adviseren welke wijn waarbij lekker is.

Je weet welke wijn je dan lekker vind en die kun je dan kopen.

Heb ik een recept met een wijnadvies dan zet ik het er uiteraard bij

Info over slijterijen en wijnproeverijen kun je op internet vinden

Ik hou het ondertussen bij andere bubbels....

~* ~* ~ * ~

Mijn Ebook over Zelf Likeur Maken....
te verkrijgen bij o.a.


likeurboekje

Mijn uitgever:

van Duuren

Bol.com

en Bruna




~*~*~*~


ZOEK JE EEN RECEPT .....VUL DE NAAM HIER ONDER IN VAN HET RECEPT

handje




Elzasser Choucroute Zuurkool


Elzasser Choucroute

Ingredienten:

50 gram boter
1 ui
2 teen knoflook ( geperst)
1 kg zuurkool van het vat
2 blaadjes laurier
10 jeneverbessen
15 gekneusde zwarte peperkorrels
1 fles droge witte wijn
5 ons casselerrib ( rauw)
verse worst
2 flinke stukken zuurkoolspek

Aardappelpuree:

500 gr mooie aardappelen
100 gr boter
handjevol fijn gesneden peterselie
scheutje truffelolie
peper en zout
melk en/of room
1ei
Nootmuskaat

Bereiding:

Fruit de grof gesneden ui in de boterca 2 min glazig laten worden in pan met dikke bodem
Leg hier het spek op.
Maak de zuurkool met 2 vorken los en leg deze voor de helft op het spek
Voeg de helft van de laurier, jeneverbes en peperkorrels toe en leg hierop de casselerrib
Doe de rest van de zuurkool erop en voeg de andere helft van laurier, jeneverbes en de peperkorrels toe.
De verse worst erop en schenk de wijn over het geheel.
Laat heel langzaam op temperatuur komen ( niet op hoog vuur dus !) en minimaal 2 uur sudderen.

Aardappelpuree.

Ca. 30 minuten voor serveren, de aardappelen opzetten en goed gaar koken.
Afgieten en uitdampen
Stamp de aardappelen fijn (of haal ze door de pureeknijper)
Voeg de boter toe en vers geraspte nootmuskaat
Meng er een zoveel melk of room door tot de puree smeuig is
Schep de peterselie en truffelolie door de puree
En breng verder op smaak met peper en zout
Schep de aardappelpuree en de zuurkool op een grote schaal
Verdeel het vlees en de worst over de zuurkool
Serveer dit gerecht dampend met roggebrood 

bron: wijndijck

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 reacties:

Populaire berichten