Sushi met Zalm en Avocado
Sushi maken is niet zo moeilijk als het lijkt....
Hoofdzaak is dat alles kakelvers moet wezen.
Je kunt op de side van Allerhande zien hoe je sushi maakt
Voor meer Sushi wetenswaardigheidjes klik HIER
Ingrediƫnten:
1 pak sushirijst (500 g)
6 el rijstazijn
2 theelepel zeezout
4 theelepel suiker
200 gram verse zalmfilet
1 avocado (eetrijp)
1 pakje sushi norivellen
2 1/2 tl wasabi
Bereiden:
Doe de rijst in een zeef en spoel af onder koud stromend water.
Doe in een pan en laat 10 min. staan.
Voeg 600 ml water toe en breng aan de kook.
Kook 2 min. op hoog vuur, 5 min. op middelhoog vuur en 12-15 min. op het kleinste pitje.
Zet het vuur uit en laat afgedekt met een schone theedoek tussen pan en deksel 15 min. staan.
Verwarm de azijn met het zout en de suiker in een steelpan.
Roer tot zout en suiker zijn opgelost.
Laat afkoelen tot kamertemperatuur.
Schep de rijst in een lage schaal en sprenkel de dressing erover.
Schep voorzichtig om en wuif de rijst koel met een waaier of tijdschrift.
Snijd de zalm met een scherp mes in de lengte in repen van 1 cm breed.
Snijd de avocado overlangs doormidden.
Verwijder de pit en schil en snijd het vruchtvlees in de lengte in repen van 1 cm breed.
Omwikkel het bamboematje met vershoudfolie.
Leg er een vel nori op.
Verdeel er met vochtige handen een laag rijst van 1 cm dik over, maar laat 2 cm aan de bovenzijde vrij.
Druk de rijst stevig aan.
Leg op 4 cm van de onderzijde, over de hele breedte, wat repen zalm
Daarboven wat repen avocado en een ½ tl wasabi.
Rol met het bamboematje van onder naar boven strak op.
Doop een scherp mes in heet water en snijd de rol in 6 gelijke stukken.
Maak zo nog 4 rollen.
Lekker met sojasaus, wasabi en ingelegde gember.
Bron: A.H
0 reacties:
Een reactie posten