Amarenen Mascarponetaart
Heb je de amarenen kersen gemaakt??
Dan is deze taart precies goed om te maken
En om de kersen erin te verwerken
En om ervan te smullen....
Ingrediënten:
Olie voor gebakschaal
125 gram amarettini (Italiaanse amandelkoekjes)250 gram pure chocolade (70%)
25 gram boter
4 blaadjes gelatine
250 gram amarenen kersen
250 ml slagroom
500 gram mascarpone
500 gram magere kwark
175 gram suiker
3 eetlepel citroensap
poedersuiker om te bestuiven
Bereiden:
Bestrijk een gebakschaal met wat olie en plaats er een taartring 26cm op.
Doe 100 g amarettini in een diepvrieszak en sluit de zak. Verbrokkel de koekjes met een deegroller.
Hak de chocolade grof.
Smelt 200 g chocolade met de boter au-bain-marie.
Roer de amarettinistukjes erdoor en strijk in de vorm.
Plaats ca. 30 min. in de koelkast.
Week de gelatine in koud water.
Laat de kersen uitlekken. Klop de slagroom stijf.
Roer de mascarpone, de kwark, de suiker en 1 eetlepel citroensap door elkaar.
Knijp de gelatine uit
Neem 2 eetlepels van de citroensap en los de uitgeknepen gelatine op een laag vuur op.
Laat afkoelen
Roer 2-3 el crème door de gelatine en meng hem vervolgens met de rest van de crème.
Spatel de slagroom erdoor.
Verdeel de helft van de crème over de taartbodem.
Verdeel de kersen erover.
Smelt 50 g chocolade, verdeel hem met een eetlepel in een dun straaltje over de rest van de crème
en trek hem er met een lepel in spiralen doorheen.
Strijk de crème luchtig over de kersen.
Plaats de taart minstens 4 uur in de koelkast.
Bestrooi hem met 25 g amarettini en poedersuiker.
Tip:
je kunt de rand van een ronde springvorm gebruiken als vormOf de hele springvorm...
Doe dan bakpapier op de bodem om de taart makkelijk los te krijgen
Olie het geheel in
Bron: Koken &Genieten
1 reacties:
Deze zal ik onthouden, lijkt me wel wat! Ik heb ook nog een blikje amarenekersen staan uit de winkel.
Groeten, Caroline
Een reactie posten