Aziatische Kippensoep
Kippensoep....
bij uitstek de soep die vaak word gegeten bij een verkoudheid of griep
Ik heb bij deze soep nog een teentje knoflook met de ui meegebakken
Geeft toch een lekkere smaak aan de soep
Stukje stokbrood erbij en smullen maar
Ingrediƫnten:
1 lente uitje
200 gram Philadelphia Naturel Light
1/2 rode paprika
150 gram kipfilet
1 eetlepel olie
2 theelepel curry
peper en zout
750 ml kippenbouillon
1 eetlepel aardappelzetmeel of maizena
1/2 theelepel paprikapoeder
Bereiden:
Was de ui en de halve rode paprika.
Snijd de ui in ringen en de paprika in blokjes.
Verhit de olie in een kookpan en bak de in stukjes gesneden kipfilet.
Voeg de paprika en lente ui toe.
Breng op smaak met curry, peper en zout,
Voeg de bouillon toe en breng aan de kook.
Los het aardappelzetmeel of maizena op in 50 ml koud water en schenk het bij de kokende soep.
Zet de soep terug op zacht vuur en los er al roerend de Philadelphia in op.
Je kunt verder bijkruiden naar smaak met curry, peper, zout en paprikapoeder.
Bron: Philadelphia
0 reacties:
Een reactie posten