.
Eenvoudig Volkorenbrood
Ingredienten
750 ml warm water (45 C)
15 g (2 zakjes) droge gist
5 eetepels (75 ml) honing
675 g broodmeel
50 g boter, gesmolten
5 eetepels (75 ml) honing
1 afgestreken eetlepel (15 g) zout
425 g volkorenmeel
30 g boter, gesmolten
Meng in een grote kom het warme water, de gist en 5 eetlepels honing.
Roer er dan het broodmeel door.
Laat het 30 minuten staan, of tot zich belletjes beginnen te vormen.
Meng 50 g gesmolten boter, het zout en de rest van de honing erdoor.
Roer de helft van het volkorenmeel erdoor.
Bestuif een werkoppervlak met bloem en kneed het deeg met de rest van het volkorenmeel tot het nog maar nauwelijks aan de handen kleeft
(je kunt het van het aanrecht afnemen, maar het is nog plakkerig)
Misschien moet er wat extra volkorenmeel bij.
Leg het deeg in een met olie bestreken kom en draai het een keer om zodat het deeg helemaal met olie bedekt is.
Leg een theedoek op de kom en laat het op een warme plaats rijzen, tot het in volume verdubbeld is.
Druk het deeg plat met een vuist, kneed het licht en vorm er 3 broden van.
Leg die in ingevette broodvormen van ca. 10x25 cm.
Laat het deeg rijzen tot het 2 of 3 cm boven de rand van de broodvorm uitkomt.
Bak de broden 25 tot 30 minuten op 180 C.
Strijk met een kwastje de resterende boter uit over de bovenkant van de broden om te voorkomen dat de korst hard wordt. Laat de broden helemaal afkoelen op een rooster.

Omdat mijn website "klik" SMULPAAPJE "klik" al vol zit
Ben ik dit bloggie begonnen.
Hier vind je recepten en een babbeltje.
Heb je zelf een leuk recept?
Stuur het me op. ....
In de linker colum kun je alles vinden wat er op mijn bloggie staat,
Kijk ook eens bij de feestelijke recepten op

Mijn blog met meer feestelijke recepten en sfeertips ....
Er kan altijd iets van je gading bijzitten.
Er word veel gebruik gemaakt van "cups" in de recepten

Veel plezier bij het rondkijken en koekeloeren in mijn pannetjes



voor.
Wijn drinken doe ik mischien 3 a 4 keer per jaar
Wijn is iets persoonlijks.....
Als ik wijn drink dan het liefst wit
En champagne vind ik niet te pruimen
Dus ook voor wijn geld...smaken verschillen.
Mijn advies is dan ook ga naar een goede slijterij of bezoek een wijnproeverij....
Je weet welke wijn je dan lekker vind en die kun je dan kopen.
Heb ik een recept met een wijnadvies dan zet ik het er uiteraard bij
Info over slijterijen en wijnproeverijen kun je op internet vinden
Ik hou het ondertussen bij andere bubbels....

te verkrijgen bij o.a.
Bol.com
En bij mijn uitgever van Duuren

Volkorenbrood
Gepost door
Jeanne
|
Labels:
Brood
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Populaire berichten
-
Merinque Fruitmandjes Merinques....heerlijk.... Zo zoet als wat...maar wat lekker Dit moet je niet elke week eten.... Maar so...
-
Pavlova met Kersen en Mascarponeroom. Ben je net als ik een liefhebber van schuimgebak? dan is deze pavlova iets voor jou. M...
-
Chinese Fondue Deze fondue van oosterse oorsprong wordt op basis van kip of groente bouillon gemaakt Hierin word dan met een so...
-
Witte Chocolade Mousse Dit is wel zoooo lekker Het ultieme toetje.............. Maar wat kan je ook verwachten van chocolade en...
-
Gevuld Italiaans Brood Koude dag... Terwijl je dit brood in de oven stopt.... Eerst een kom soep als je dan thuis komt, En is...
-
. Kabeljauw met ontbijtspek en groente Ingrediƫnten: 8 tot 10 plakken ontbijtspek 600 tot 800 g kabeljauw 2 preien (het wit) 4 fijne w...
-
Mandarijnen Jam Deze jam kwam ik tegen op het blog van Erin Deze ga ik zeker maken.... TIP: Ik zou zelf geen glazen potje...
-
Beairnaise Saus Ingredienten: 3 grote eidooiers 2 eetlepels witte wijn 1 eetlepel dragonazijn zout versgemalen peper 120 gram roombo...
-
Bananen Caramel Saus. Heerlijk over ijs, vla en in trifles Maar super lekker in combinatiemet deze cupcakes Ingredienten: ...
-
Guisso de Pollo ( Kip Stoofpot ) Een lekker stoofpotje Dat gaat er wel in met deze gure dagen Ingrediƫnten voor 4 personen: ...

1 reacties:
hoi Jeanne, ik houd van brood bakken, dus deze neem ik weer mee, ben erg benieuwd hoe dat britse brood smaakt, fijn weekend van mie
Een reactie posten