.
Kaneel Pecan broodjes
Ingredienten
Voor de vulling
100 gram boter (zacht)
1 theelepel gemalen kaneel
100 gram licht b fijngehaktruine suiker
100 gram pecannootjes geroosterd en fijn gehakt
Voor het deeg:
375 gram bloem
1 theelepel bakpoeder
1 theelepel gemalen kaneel
25 gram kristal suiker
50 gram boter (zacht)
1 losgeklopt ei
200 ml melk
Voor de glazuur
75 gram poedersuiker
5-2 theelepels kokend water
Zet de oven aan op 230 graden celsius
Boter een cakeblik van ca 25 cm in
En bedek met laagje bloem
Voor de vulling
Doe de boter en het kaneel samen in een kom
Mix het tot een zachte creme
Doe de bruine suiker erbij en mix tot een licht en fluffy mengsel
Doe de pecan nootjes erdoor
Zet even opzij (niet in koelkast)
Deeg:
Zeef de bloem boven een grote kom doe de bakpoeder en kaneel erbij
Doe de suiker erbij en roer door elkaar
Dan gaatde boter erbij
Rol het deeg uit op een bebloemd oppervlak van ca 3 cm dik
Steek er rondjes uit van 6 cm doorsnee
Borstel de bovenkant met geklopt ei, druk de bovenkant in de kristal suiker
Zet ze op een bakblik en bak ze in voorverwarmde oven (230 graden) ca 10 a 15 minuten
Tot ze mooi bruin zijn aan de bovenkant
Laat afkoelen
Doe de poedersuiker in een kommetje,roer er een lepel heet water door
Doe er steeds een lepel water bij tot de vereiste dikte
Druppel het glazuur op de bovenkant van de broodjes en snijd ze doormidden
Schep er een dot van de vulling op
Serveer ze gelijk

Omdat mijn website "klik" SMULPAAPJE "klik" al vol zit
Ben ik dit bloggie begonnen.
Hier vind je recepten en een babbeltje.
Heb je zelf een leuk recept?
Stuur het me op. ....
In de linker colum kun je alles vinden wat er op mijn bloggie staat,
Kijk ook eens bij de feestelijke recepten op

Mijn blog met meer feestelijke recepten en sfeertips ....
Er kan altijd iets van je gading bijzitten.
Er word veel gebruik gemaakt van "cups" in de recepten

Veel plezier bij het rondkijken en koekeloeren in mijn pannetjes



voor.
Wijn drinken doe ik mischien 3 a 4 keer per jaar
Wijn is iets persoonlijks.....
Als ik wijn drink dan het liefst wit
En champagne vind ik niet te pruimen
Dus ook voor wijn geld...smaken verschillen.
Mijn advies is dan ook ga naar een goede slijterij of bezoek een wijnproeverij....
Je weet welke wijn je dan lekker vind en die kun je dan kopen.
Heb ik een recept met een wijnadvies dan zet ik het er uiteraard bij
Info over slijterijen en wijnproeverijen kun je op internet vinden
Ik hou het ondertussen bij andere bubbels....

te verkrijgen bij o.a.
Bol.com
En bij mijn uitgever van Duuren

Kaneel/Pecan Broodjes
Gepost door
Jeanne
|
Labels:
Gebak
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Populaire berichten
-
Merinque Fruitmandjes Merinques....heerlijk.... Zo zoet als wat...maar wat lekker Dit moet je niet elke week eten.... Maar so...
-
Gevuld Italiaans Brood Koude dag... Terwijl je dit brood in de oven stopt.... Eerst een kom soep als je dan thuis komt, En is...
-
Witte Chocolade Mousse Dit is wel zoooo lekker Het ultieme toetje.............. Maar wat kan je ook verwachten van chocolade en...
-
Pavlova met Kersen en Mascarponeroom. Ben je net als ik een liefhebber van schuimgebak? dan is deze pavlova iets voor jou. M...
-
Chinese Fondue Deze fondue van oosterse oorsprong wordt op basis van kip of groente bouillon gemaakt Hierin word dan met een so...
-
. Kabeljauw met ontbijtspek en groente Ingrediƫnten: 8 tot 10 plakken ontbijtspek 600 tot 800 g kabeljauw 2 preien (het wit) 4 fijne w...
-
Stoofpeertjes Taart Wie lust er nu geen stoofpeertjes ?..... Ik denk dat iedereen die wel lekker vind. In een taart verwerk...
-
Romige Champignons met Knoflook en Parmezaanse Kaas. Deze champignonnetjes in de Italiaanse saus zijn erg lekker bij Een stuk...
-
Beairnaise Saus Ingredienten: 3 grote eidooiers 2 eetlepels witte wijn 1 eetlepel dragonazijn zout versgemalen peper 120 gram roombo...
-
Rode Kool Salade met Aziatische Dressing Met dit weer word er weinig uitgebreid gekookt. Hier tenminste.... Het worden meer s...

0 reacties:
Een reactie posten