.
Kokos-cheesecake met banaan
Ingrediënten (Voor 10 pers.)
Olie, om in te vetten
225 gr chocolate chips
4 el boter
350 gr halfvolle roomkaas
75 gr fijne tafelsuiker of witte basterdsuiker
50 gr verse kokos, geraspt
2 el kokoslikeur
2 rijpe bananen
125 gr pure chocolade
6 blaadjes gelatine
water
150 ml slagroom
Ter garnering
1 banaan
citroensap
wat gesmolten chocolade
Bereiding
Bedek de bodem van een springvorm van 20 cm met aluminiumfolie en vet de zijkant in met olie.
Doe de koekjes in een plastic zak en plet ze met een deegroller.
Smelt de boter en roer het koekkruim er goed door.
Druk het koekmengsel stevig op de bodem en tegen de zijkant van een springvorm
Klop de roomkaas en suiker goed door elkaar en meng dan de kokos en kokoslikeur erdoor.
Prak de bananen en roer ze erdoor.
Smelt de chocolade en roer hem er grondig door.
Week de gelatine in ruim water.
Knijp de blaadjes uit en laat ze al roerend in een steelpan op zacht vuur oplossen. Laat even afkoelen en roer door het chocolademengsel.
Klop de room net stijf en roer hem door het chocolademengsel.
Schep de vulling op de koekbodem en zet 2 uur in de koelkast om op te stijven.

Omdat mijn website "klik" SMULPAAPJE "klik" al vol zit
Ben ik dit bloggie begonnen.
Hier vind je recepten en een babbeltje.
Heb je zelf een leuk recept?
Stuur het me op. ....
In de linker colum kun je alles vinden wat er op mijn bloggie staat,
Kijk ook eens bij de feestelijke recepten op

Mijn blog met meer feestelijke recepten en sfeertips ....
Er kan altijd iets van je gading bijzitten.
Er word veel gebruik gemaakt van "cups" in de recepten

Veel plezier bij het rondkijken en koekeloeren in mijn pannetjes



voor.
Wijn drinken doe ik mischien 3 a 4 keer per jaar
Wijn is iets persoonlijks.....
Als ik wijn drink dan het liefst wit
En champagne vind ik niet te pruimen
Dus ook voor wijn geld...smaken verschillen.
Mijn advies is dan ook ga naar een goede slijterij of bezoek een wijnproeverij....
Je weet welke wijn je dan lekker vind en die kun je dan kopen.
Heb ik een recept met een wijnadvies dan zet ik het er uiteraard bij
Info over slijterijen en wijnproeverijen kun je op internet vinden
Ik hou het ondertussen bij andere bubbels....

te verkrijgen bij o.a.
Bol.com
En bij mijn uitgever van Duuren

Kokos-Banaan Cheesecake
Gepost door
Jeanne
|
Labels:
Gebak
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Populaire berichten
-
Merinque Fruitmandjes Merinques....heerlijk.... Zo zoet als wat...maar wat lekker Dit moet je niet elke week eten.... Maar so...
-
Pavlova met Kersen en Mascarponeroom. Ben je net als ik een liefhebber van schuimgebak? dan is deze pavlova iets voor jou. M...
-
Chinese Fondue Deze fondue van oosterse oorsprong wordt op basis van kip of groente bouillon gemaakt Hierin word dan met een so...
-
Witte Chocolade Mousse Dit is wel zoooo lekker Het ultieme toetje.............. Maar wat kan je ook verwachten van chocolade en...
-
Gevuld Italiaans Brood Koude dag... Terwijl je dit brood in de oven stopt.... Eerst een kom soep als je dan thuis komt, En is...
-
. Kabeljauw met ontbijtspek en groente Ingrediënten: 8 tot 10 plakken ontbijtspek 600 tot 800 g kabeljauw 2 preien (het wit) 4 fijne w...
-
Mandarijnen Jam Deze jam kwam ik tegen op het blog van Erin Deze ga ik zeker maken.... TIP: Ik zou zelf geen glazen potje...
-
Beairnaise Saus Ingredienten: 3 grote eidooiers 2 eetlepels witte wijn 1 eetlepel dragonazijn zout versgemalen peper 120 gram roombo...
-
Bananen Caramel Saus. Heerlijk over ijs, vla en in trifles Maar super lekker in combinatiemet deze cupcakes Ingredienten: ...
-
Guisso de Pollo ( Kip Stoofpot ) Een lekker stoofpotje Dat gaat er wel in met deze gure dagen Ingrediënten voor 4 personen: ...

3 reacties:
Hoi Jeanne,
Dat ziet er weer voortreffelijk uit!!
Vast heel lekker!
Alleen die bodem.........dat is niet mijn ding!
Helaas, maar je kunt hem natuurlijk altijd vervangen door iets anders!!
En iedereen naar de zin maken...is ook moeilijk, niet??
Fijne maandag,groetjes van Thea
Hallo Thea....
Ik heb mijn vorige berichtje even weg gehaald
Alles stond door elkaar.
Je kunt er gerust een andere bodem voor maken of kant en klaar kopen.
Expirimenteren is juist erg leuk vind ik.
Fijne dag nog
groetjes
Jeanne
Een reactie posten