Kersen Amandelen en Kaneel Musli
Musli is er tegenwoordig in alle smaken ...
Je kunt er zelf van alles aan toevoegen
Vers fruit,noten en gedroogde vruchten
Expirimenteer en vind je eigen favoriete mix uit
Deze mix van Ina vind ik zelf heel lekker
Ingredienten
4 cups havermout
2 cups zoete cocos snippers
2 cups geschaafde amandelen
1 1/2 cups gedroogde kersen (fijn gehakt)
1/2 cup plantaardige olie
1/3 cup honing
2 theelepels kaneelpoeder
Bereiden:
Verwarm de oven voor op 170 graden
Doe de havermout,cocos snippers en de kersen in een kom
Giet de plantaardige olie erover
Doe de honing erover en voeg de kaneel toe
Roer met een houten lepels alles goed door elkaar
Tot al de havermout en noten met een laagje zijn bedekt
Schep het mengsel op een bakplaat en spreid het uit
Doe in de oven en bak tot het goudbruin is (25 a 30 minuten)
Haal de musli uit de oven en laat afkoelen
Roer onder het afkoelen af en toe
Bewaar de afgekoelde musli in een luchtdichte doos (b.v tupperware)
TIP:Je kunt ook gedroogde abrikozen toevoegen of cranberries
Lekker op yoghurt,ijs of als ontbijt met geraspte appelen/of banaan
Bron: Ina Garten (The Barefoot Contessa)
0 reacties:
Een reactie posten