Frambozen Taartjes
Ingredienten
Beslag
3/4 cup zachte boter
1/2 cup suiker2 eieren
2 cups bloem
2 theelepels bakpoeder
2 cups melk
Deeg
2 cups bloem
1 cup zachte boterabout 3/4 cup ice water
Vulling
Frambozenjam zonder pitjes
(verwarm een pot jam en doe door een zeefDe pitjes blijven erin achter)
Maak eerst het beslag:
In een kom de boter en suiker opkloppen tot een luchtig geheel
Doe een 1 voor 1 de eieren erbijKlop tot het ei is opgenomen voor het andere ei erbij gaat
Zeef de bloem met het bakpoeder in een andere kom
Doe steeds een beetje bloem bij het mengsel en dan een beetje melkKlop iedere keer alles goed door
Klop het beslag tot het licht en luchtig is (ca 2 minuten)
Zet opzij....
Nu het deeg:
Zeef de bloem in een kom
Voeg de boter toeMix alles samen tot een kruimelig mengsel
Doe nu beetje bij beetje het water erbij
Gebruik je handen om er een deegbal van te maken
Leg de deegbal op een bebloemd werkvlak
Rol de bal uit tot een dikte van 8 mm
steek met een deeguitsnijder of een kopje rondjes uit het deeg
Verwarm de oven tot 170 graden
Neem een muffin vorm en leg het rondje deeg erin
Schep er een lepel jam opVul tot de bovenkant van het deeg bij met het beslag
Bak het in de oven tot de bovenkant mooi goudbruin is
Laat 10 minuten afkoelen
Haal ze daarna uit het bakblik en laat verder afkoelen
Bestrooi met frambozen en poedersuiker
Je kunt het muffinblik ook eerst met cupcakevormpjes vullen
Je kunt de tarts er dan makkelijker uit krijgen.
Je kunt ook een groter bakblik of pievorm nemen.
2 reacties:
Ik de koffie.....jij het gebak??
Ja gezellig Thea...
En maar lekker kletsen.
Hoe was je werkshop rozen?
Het is te ver anders was ik met je mee gegaan
:-)
Een reactie posten