Gepofte Knoflooksoep
Ingrediënten30 gram boter
375 ml slagroom
3 eetlepel bloem
3 bollen knoflook
3 laurierblaadjes
3 uien, gesnipperd
1 mespunt kruidnagelpoeder
1 liter kippenbouillon (mag van bouillonblokjes)
Bereiden:
Verwarm de oven voor op 160 °C.
Leg de bollen knoflook op een bakplaat in het midden van de oven en pof ze in 40 min. gaar.
Neem de knoflook uit de oven en laat afkoelen.
Verhit intussen de boter in een soeppan en fruit de uien met de laurierblaadjes en het kruidnagelpoeder
10 min. op laag vuur.
Pel de knoflook en voeg met de bloem toe aan de ui.
Fruit 1 min. mee en voeg de room en 1 liter bouillon toe
Breng aan de kook
Draai het vuur laag en laat alles 30 min. zacht koken met de deksel schuin op de pan
Verwijder de laurierblaadjes en pureer de soep met de staafmixer
Zeef de soep en breng op smaak met peper en zout.
Serveer met geroosterde baquette of stokbrood
N.B
Je kunt deze soep maximaal 1 dag van tevoren maken.
Bewaar afgedekt in de koelkast.
Verwarm al roerend op laag vuur.
2 reacties:
JEP!!!!
die heb ik weer meegnomen Jeanne.
Wat zit dit er heerlijk uit zeg!!!!
dank je wel.
Muzzie...daar zal je geen spijt van hebben
Het is echt heerlijk.
Hier is het een topper.
:-)
Een reactie posten