Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
RSS
hello1


Welkom op mijn bloggie....

Omdat mijn website "klik" SMULPAAPJE "klik" al vol zit
met recepten en produchtinfo....

Ben ik dit bloggie begonnen.

Hier vind je recepten en een babbeltje.


Heb je zelf een leuk recept?

Stuur het me op. ....

En ik kijk of ik het kan plaatsen (met jou naam erbij natuurlijk)

In de linker colum kun je alles vinden wat er op mijn bloggie staat,

Kijk onder Index voor de recepten die er zijn

Kijk ook eens bij de * feestelijke recepten* op


christmastimebanner

Mijn blog met meer feestelijke recepten en sfeertips ....


Er kan altijd iets van je gading bijzitten.

Ik hoop dat je vind wat je zoekt.

Anders kun je me altijd nog een mailtje sturen.

Klik hiervoor rechts in de colum op Stuur Email

Alle recepten zijn voor 4 personen.

Zo niet.... dan zet ik het erbij



Er word veel gebruik gemaakt van "cups" in de recepten

Voor uitleg kun je HIER even kijken


Veel plezier bij het rondkijken en koekeloeren in mijn pannetjes

Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat in het

"klik" Gastenboek"klik"

gastenboek



~*~*~*~

~*~*~*~*
wijn6

Over Wijn.....


Er word me nog wel eens per email advies gevraagd over wijn.

Er word me dan allerlei advies gevraagd,

En daar ben ik niet de juiste persoon
voor.

Ik hou n.l. niet zo van wijn.

Wijn drinken doe ik mischien 3 a 4 keer per jaar

Wijn is iets persoonlijks.....

Als ik wijn drink dan het liefst wit

En champagne vind ik niet te pruimen

Een koele rose gaat nog....

Dus ook voor wijn geld...smaken verschillen.

Mijn advies is dan ook ga naar een goede slijterij of bezoek een wijnproeverij....

Zij kunnen je goed adviseren welke wijn waarbij lekker is.

Je weet welke wijn je dan lekker vind en die kun je dan kopen.

Heb ik een recept met een wijnadvies dan zet ik het er uiteraard bij

Info over slijterijen en wijnproeverijen kun je op internet vinden

Ik hou het ondertussen bij andere bubbels....

~* ~* ~ * ~

Mijn Ebook over Zelf Likeur Maken....
te verkrijgen bij o.a.


likeurboekje

Mijn uitgever:

van Duuren

Bol.com

en Bruna




~*~*~*~


ZOEK JE EEN RECEPT .....VUL DE NAAM HIER ONDER IN VAN HET RECEPT

handje




Kipje uit de Oven


Jeanne`s Oven Kippetje

Een van mn favoriete gerechten is wel kip
Het is zo veelzijdig....Je kunt er echt alle kanten mee op
Kip uit de oven is hier ook een gewild recept
En zo makkelijk klaar te maken
En zo lekker mals en sappig....
mmmmm...ik krijg nu al trek     ;-)

Ingredienten

1 flinke biologische kip
1 citroen
2 knoflookteentjes
250 gram roomboter (hard en in stukjes)
1 eetlepel verse rozemarijn
peper, zout

Bereiden:

Verwarm de oven voor op 180 graden:
Zet onderin de oven een schaaltje met water
Was de kip grondig onder de koude kraan
Dep hem daarna goed droog met keukenpapier
Snij het staartje met de anaalklier van de kip af
(hoeft niet...maar ik doe het altijd)
Maak het vel los van het borstbeen
Stop  flinke klontjes boter tussen het vel en het vlees
Pers 1 teentje knoflook uit en doe dit bij de boter onder het vel
Peper en zout de kip (ook de binnenkant)
Leg hem op een braadslee
Halveer de citroen en stop dit in de buik van de kip
Strooi wat rozemarijn erin
Kruid verder met peper en zout
De rest van de rozemarijn over de kip strooien
De rest van de boter over de kip leggen
Stop de kip in het midden van de oven en laat braden voor 60 a 90 minuten
(hangt van de oven af)
Iedere 30 minuten even braadvocht over de kip gieten...

Hou het bakje met water in de gaten
Vul bij met water als het bijna leeg is
Als de kip gaar is uit de oven halen en afdekken met folie
Laat hem 15 minuten staan voor het serveren.



TIP:
Het is ook heel lekker om aardappelen in stukken gesneden mee te laten roosteren in het bakblik
Bron:Ikkes
foto: Internet

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

1 reacties:

Sweettflower zei

Ziet er heel goed uit. Zelf kook ik zo'n hele kip gewoon bij de 'kiekenbakker'. Die geur komt je daar tegemoet zodat je wel MOET kopen... :)

Populaire berichten