Jeanne`s Oven Kippetje
Een van mn favoriete gerechten is wel kip
Het is zo veelzijdig....Je kunt er echt alle kanten mee op
Kip uit de oven is hier ook een gewild recept
En zo makkelijk klaar te maken
En zo lekker mals en sappig....
mmmmm...ik krijg nu al trek ;-)
Ingredienten
1 flinke biologische kip
1 citroen2 knoflookteentjes
250 gram roomboter (hard en in stukjes)
1 eetlepel verse rozemarijn
peper, zout
Verwarm de oven voor op 180 graden:
Zet onderin de oven een schaaltje met waterWas de kip grondig onder de koude kraan
Dep hem daarna goed droog met keukenpapierSnij het staartje met de anaalklier van de kip af
(hoeft niet...maar ik doe het altijd)
Maak het vel los van het borstbeen
Stop flinke klontjes boter tussen het vel en het vlees
Pers 1 teentje knoflook uit en doe dit bij de boter onder het vel
Peper en zout de kip (ook de binnenkant)
Leg hem op een braadslee
Halveer de citroen en stop dit in de buik van de kip
Strooi wat rozemarijn erin
Kruid verder met peper en zout
De rest van de rozemarijn over de kip strooien
De rest van de boter over de kip leggen
Stop de kip in het midden van de oven en laat braden voor 60 a 90 minuten
(hangt van de oven af)
Iedere 30 minuten even braadvocht over de kip gieten...
Hou het bakje met water in de gaten
Vul bij met water als het bijna leeg isAls de kip gaar is uit de oven halen en afdekken met folie
Laat hem 15 minuten staan voor het serveren.TIP:
Het is ook heel lekker om aardappelen in stukken gesneden mee te laten roosteren in het bakblik
Bron:Ikkesfoto: Internet
1 reacties:
Ziet er heel goed uit. Zelf kook ik zo'n hele kip gewoon bij de 'kiekenbakker'. Die geur komt je daar tegemoet zodat je wel MOET kopen... :)
Een reactie posten