Chocolade Bananen Cupcakes
Ingredienten
1/2 cup kokosmelk (of koffie melk)
1/2 cup rijpe banaan (ca 1 grote banaan)1/3 cup plantaardige olie olie
1 theelepel vanille extract
3/4 cup suiker
1 cup bloem
1/3 cup cacao poeder
3/4 theelepel baking soda (zuiveringszout)
1/2 theelepel bakpoeder
1/4 theelepel zout
1/8 theelepel kaneel
Verwarm de oven voor op 180 graden
Doe de cupcake vormpjes in de muffin bakplaatIn een kleine kom de banaan fijn prakken
Mix met de kokosmelk,suiker, olie en de vanille extract er doorheenDoe in een andere kom de gezeefde bloem, cacaopoeder, bakpoeder, baking soda en kaneel en zout
Roer door elkaar
Maak een kuiltje in de kom met droge ingredienten en doe de "natte" massa erin
Roer tot alles goed gemengd is
Vul de vormpjes van de cupcakes voor 2/3
Bak de cakejes 18 a 20 minuten tot ze gaar zijn
Laat ze afkoelen op een rek
Maak een botercreme
Ingredienten
450 gr poeder suiker
1 pakje instant bananenpudding1/2 cup melk
1/8 to 1/4 tl zout
1/2 tl vanille extract
225 gr zachte boter (in kleine dobbelsteentjes gesneden)
1/2 cup soja boter (in kleine dobbelsteentjes gesneden)
Bereiding
Mix op de laagste snelheid de poedersuiker, de bananenpudding-poeder, zout, vanillesuiker en melk tot een gladde massa.
Voeg beetje bij beetje de boter toe Voeg vervolgens de soja boter toe en mix het geheel in 10 minuten op de hoogste snelheid tot een gladde en zachte creme.
Maak een schone theedoek nat onder de kraan en wring hem daarna goed uit,
wikkel de beslagkom in de vochtige theedoek en zet de botercreme nu eerst een half uur in de koelkast zodat deze opkan stijven.
Hierna kun je de botercreme gaan gebruiken.
Doe de creme in een spuitzak en spuit een toef op de cupcake
0 reacties:
Een reactie posten