Crabcake`s
Crabcake`s.....een mooie naam voor viskoekjes met krab
Maar die met krab zijn dan ook erg lekker
Als hapje tussendoor of op een broodje
Of met een salade als lunch gerecht
Ik had ze een tijd niet gemaakt
Ze waren dan ook zo verdwenen toen ik ze gisteren had gemaakt.
Ingredienten
450 gram vers krabvlees (of blikjes uitgelekt)
125 gram droge broodkruim of paneermeel
1 losgekopt ei
1 eetlepel mayonaise
2 theelepels franse mosterd
1 theelepel worchestersauce
1 eetlepel fijngeknipte peterselie
1 eetlepel fijn gknipte bieslook
peper en zout
2 eetlepels boter
Bereiden:
Doe alle ingredienten in een kom
Behalve de boter en peper en zout
Hussel alles door elkaar
Breng op smaak met peper en zout
Vorm van dit mengsel 8 ballen en druk ze een beetje plat
Verhit de boter in de koekenpan op middelhoog vuur
Bak de crabcakes tot ze mooi goudbruin en knapperig zijn.
Serveer ze warm...
Tip:
Serveer de crabcake op een bolletje met een lekker sausje
Of maak kleinere balletjes en serveer ze bij een borrel.
1 reacties:
ohhh lekker, mijn kind off food. thanks meid, een heerlijk recept.
Een reactie posten