Gebakken witlof met sint-jakobsschelpen
Voor 4 personen als voorgerecht
Ingredienten:
4 stronkjes witlof
12 sint-jakobsschelpen1 eetlepel olijfolie
80 gram gezouten boter
sap van een halve citroen
1 dessertlepel suiker
paar takjes kervel
zout en versgemalen peper
Bereiden:
Snijd het kontje van de witlof, haal de blaadjes los en spoel ze af.
Verwarm de olie en 30 gram boter in een koekenpan Doe er (als dit goed heet) is de lof, het citroensap, de suiker en wat zout en peper bij.
Bak onder af en toe omscheppend een minuut of 3 a 4 tot de lof begint te kleuren en wat zachter is.
Smelt de rest van de boter in een tweede koekenpan.
Doe er zodra de boter begint te bruisen de sint-jacobsschelpen in en bak ze in 4 à 5 minuten rondom mooi bruin.
Het vlees moet vanbinnen zacht blijven, als je ze te lang bakt worden ze rubberig.
Leg op ieder bordje een bergje lof, leg de sint-jakobsschelpen er bovenop en garneer met de kervel.
Dit is ook heerlijk als hoofdgerecht
Met bijvoorbeeld gekookte nieuwe aardappels met wat boter of lekkere olijfolie en peterselie. Reken dan 4 à 5 schelpen en 2 stronkjes lof per persoon.
Wil je dit recept ook eens bekijken op video?
Klik op deze link en bekijk hoe het word bereid.
Bron:Cookfreshfood.com
0 reacties:
Een reactie posten